Foto: Vida Press
Vienkāršas, bet tajā pašā laikā izsmalcinātas - tieši tādas ir šīs vakariņas. Ēdienkartes dažādošanai iesakām izmantot tieši jēru, bet, protams, tu vari izmantot arī jebkuru citu gaļu.
45Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
4 šķēlesjēra karbonāde400 gmizoti kartupeļi2 sīpoli4 TKolīveļļa2 rozmarīna zariņi1 ķiploka daiviņa ķirštomāti100 mlsauss baltvīns pēc garšassāls, pipari

Sagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

2

Karstumizturīgā cepamtraukā sakarsē divas tējkarotes olīveļļas. Liek pannā jēra karbonādes šķēles un apcep no abām pusēm - pāris minūtes.

3

Izņem apbrūnināto gaļu no cepamtrauka, uzkarsē vēl divas olīveļļas karotes un ber pannā daiviņās sagrieztus kartupeļus un sīpolu. Cep 4-5 minūtes, laiku pa laikam apmaisot, līdz dārzeņi sāk apbrūnēt.

4

Kartupeļiem pievieno divas veselas ķiploku daiviņas, rozmarīna zariņus un apcepto gaļu. Liek trauku cepeškrāsnī un cep aptuveni 20 minūtes.

5

Kad laiks pagājis, kartupeļus un gaļu apgriež un pārlej ar 100 ml baltvīna. Liek traukā dažus ķirštomātus un cep vēl 10-15 minūtes, līdz tomāti sāk jukt. Pasniedzot pievieno melnās olīvas.

Padoms: baltvīna vietā var izmantot 100 ml dārzeņu buljona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!