Foto: Shutterstock
Tradicionālais un garšīgais vinegrets.
25Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 vārītas bietes5 vārīti kartupeļi3 marinēti vai sālīti gurķi2 vārīti burkāni2 vidēji sīpoli2 saujasskābēti kāposti1 mazā bundžiņa zaļie zirnīši MĒRCEI: eļļa etiķis sāls melnie pipari

Sagatavošana

1

Bietes sagriež nelielos kubiņos /var ņemt marinētas bietes/.

2

Kartupeļus, gurķus, burkānus, sīpolu sagriež gabaliņos. Smalkāk sagriež arī skābos kāpostus, lai nav pārāk garas kāpostu stērbeles. Sagrieztos dārzeņus sajauc ar zaļajiem zirnīšiem.

3

Sajauc mērci, eļļu un etiķi ņemot attiecībās 3:1, pēc garšas pievieno sāli, melnos piparus.

4

Lej mērci pāri salātiem un uzmanīgi samaisa.

Jo ilgāk pastāv, jo gardāks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!