Šoruden 12 Rīgas restorānu ēdienkartēs parādīsies jauni ēdieni, kas tapa pirmajam Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saietam. Portāls "Delfi" piedāvā saviem lasītājiem iepazīties ar šīm īpašajām receptēm, kurās izmantots Latvijā vākts viršu, griķu vai meža aveņu medus. Šoreiz recepte, kas kļuva par absolūto portāla "Delfi" favorīti - garšu meistara fantāzijas lidojums zivju ēdienam ar medus piedevu. Lielisks baudījums, ko ir vērts piedzīvot!

Jūsu uzmanībai restorāna "Dārzs" garšu meistara Andra Taal recepte: viršu medū cepts lasis ar svaigiem dārzeņiem, spinātu lapiņām un viršu medus dresingu

Sagriež 90 g svaiga laša, ieziež ar marinādi: viršu medus 15g, olīveļļa 10g, sāls 3g, baltie pipari 1 g.

Liek cepeškrāsnī 4-5 min. 160 C temperatūrā.

Pagatavo salātus: 70g gurķi, 20g redīsi, 40g Cherry tomāti, 5g mini spinātu lapiņas, 10g citrona, 5g fizālis, 3g. dzērvenes, 20g viršu medus dresings (50g viršu medus, 10g olīveļļa, 50g balzamiko etiķis).

Salātus pārlej ar medus dresingu.

Izcepto lasi var pasniegt gan aukstā gan siltā veidā.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!