Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Grēcīgi gards rauga mīklas našķis, no kura grūti atteikties. Vēl jo vairāk, ja tas ir tik gaisīgs un apviļāts pūdercukurā. Īstais laiks virtuļus gatavot ir tieši tagad, kad ievārījums ir tik svaigs!
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 16
500 gmilti50 gsviests7 gsausais raugs50 gpūdercukurs1 TKsāls2 gab.lielas olas250 mlpiens augu eļļa pūdercukurs garnēšanai300 gievārījums, zemeņu vai aveņu PIEDERUMI: konditorejas tūta ar uzgali pildīšanai

Sagatavošana

1

Lielā bļodā ber miltus un pievieno tiem sviestu, kuru ar rokām iemīca miltos. Klāt liek arī raugu, pūdercukuru un sāli.

2

Atsevišķā traukā sakuļ olas kopā ar pienu, un pēc tam masu pievieno miltiem. Mīklu kārtīgi sajauc un tad ņem laukā no bļodas - liek uz ar miltiem izkaisītas virsmas un dūšīgi mīca aptuveni piecas minūtes, līdz mīkla ir pietiekami elastīga.

3

Mīklas kukulīti ievieto ietaukotā bļodā, pārklāj ar ietaukota cepamā papīra sloksni, savukārt bļodu pārsedz ar tīru virtuves dvielīti un noliek siltā vietā, lai mīkla uzrūgst.

4

Kad mīklas apjoms dubultojies, izņem to no bļodas un vēlreiz samīca - aptuveni divas minūtes.

5

Mīklu sadala 16 vienādās daļās, katru no tām saveļ mazā, apaļā plācenītī. Gatavos plācenīšus kārto uz ieeļļotas cepamās pannas. Apsedz ar ietaukoto cepamo papīru un ļauj virtuļiem vēlreiz uzbriest.

6

Dziļā katlā uzkarsē eļļu līdz aptuveni līdz 180oC.

7

Padoms: eļļas gatavību vārīšanai var pārbaudīt, iemērcot tajā koka karoti. Ja ap karoti veidojas burbulīši, eļļa ir pietiekami karsta.

8

Uzmanīgi liek virtuļus karstajā eļļā pa trim, četriem vienā reizē un vāra aptuveni divas, trīs minūtes. Pēc tam apgriež otrādi un vāra vēl tikpat ilgi, līdz abas virtuļa puses ir vienā krāsā.

9

Ar putu karoti ceļ virtuļus laukā no eļļas un uzreiz pārkaisa ar pūdercukuru. Virtuļus liek uz restītēm atdzist.

10

Šo procesu atkārto, kamēr visi 16 virtuļi ir pagatavoti.

11

Kad virtuļi atdzisuši pietiekami, lai tos varētu paņemt rokās, ķeras pie pildīšanas. Konditorejas šļircē vai tūtā pilda šķidru ievārījumu. Ja ievārījums šķiet par biezu, to liek bļodiņā un ar karoti samaisa, tādējādi sašķidrinot.

12

Dur aso pildīšanas uzgali virtuļa sānā un iepilda tik daudz ievārījuma, līdz virtuļa virsma viegli paceļas. To atkārto ar visiem virtuļiem.

Virtuļi vislabāk garšos, ja būs viegli silti. Apēst ieteicams tajā pašā dienā, kad pagatavoti.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!