Foto: Shutterstock
Izmantojot kēksiņu formiņas, var izcept nelielus vistas filejas groziņus, kas pildīti ar dārzeņiem zem kūstošās siera cepurītes. Pasniedzot rotā ar piciņu skāba krējuma un maurlociņiem. Šādi groziņi lieliski iederēsies omulīgās viesībās, tie neradīs smaguma sajūtu un patīkami visus pārsteigs. Ar šo produktu daudzumu sanāks 12 groziņi.
45Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 neliels sīpols1 neliels cukini1 burkāns1 ķiploka daiviņa2 ĒKeļļa3 ĒKkapāti pētersīļi12 ķirštomāti2 vistas filejas2 ĒKmilti200 gkūstošs siers1 ola pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari1 ĒKskābs krējums6 maurloki

Sagatavošana

1

Notīra burkānu, apmēram pusi vai mazāk cukini un uz rupjās rīves sarīvē. Smalki sagriež sīpolu, ķiploku un pētersīļus.

2

Sakarsē pannu ar eļļu, apcep sīpolus, līdz tie caurspīdīgi. Pievieno ķiploku, sarīvētos dārzeņus un maisot cep apmēram 5 minūtes, līdz dārzeņi apcepušies. Iemaisa kapātus pētersīļus, pēc garšas pievieno sāli, piparus, izmaisa, noliek malā.

3

Liek karsēties cepeškrāsni uz 180ºC. Vistas filejas sagriež šķēlēs. Liek plastmasas maisiņā vai starp pārtikas plēvēm un ar gaļas āmuriņu izdauza plānākas, lai tās būtu plastiskākas un ar tām varētu izklāt kēksiņu formiņas. Tās viegli apsāla, uzber piparus un apvārta miltos, liekos miltus nopurinot.

4

Ar eļļu ietauko kēksiņu formiņas un izklāj ar vistas filejām tā, lai veidotos groziņš. Filejas pārgriež uz pusēm, ja ir pārāk lielas. Uzpilda filejas groziņus ar ceptajiem dārzeņiem, katrā groziņa vidiņā liek ķiršu tomātiņu. Sarīvē sieru un sajauc ar sakultu olu. Siera masu liek kā pēdējo kārtu, veidojot groziņa cepurīti.

5

Liek cepties karstā krāsnī 20 – 25 minūtes.

6

Pasniedzot liek piciņu skāba krējuma un rotā ar maurlokiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!