Foto: Michael Mintskovsky
Restorāna "PIRAMĪDA” šefpavāra Skota Kenedija piedāvātā versija par franču konfitu ir visai niansēta un darbietilpīga, bet ir taču zināms, ka ceļš uz zvaigznēm ved caur ērkšķiem.
23Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 gab.sparģeļi3 gab.ķirštomāti1 ĒKmilti, panēšanai olīveļla, fritēšanai zirņu dīgsti, dekorēšanai5 mlsarkanvīna etiķis10 mlolīveļla5 mlgriķu medus5 ggraudu sinepes pēc garšassāls10 graugs50 mlLielvārdes Gaišais alus10 mletiķis, 9%30 gKviešu milti pēc garšassāls350 gvistas stilbiņi1 lvistas buljons60 ggriķu medus1 gingvera pulveris30 gžāvētas plūmes10 mlbrendijs50 gApelsīni6 gab.želatīna plāksnes

Sagatavošana

1

Gatavo mērci. Etiķī lēnām iekuļ olīveļļu, medu, sinepes un sāli.

2

Gatavo alus mīklu. Alū iemaisa raugu, līdz iegūta viendabīga masa, ļauj raugam iedarboties 30 minūtes. Masai pievieno etiķi, miltus, sāli un kārtīgi samaisa. Mīklas konsistencei jābūt vieglai un gaisīgai. Ja nepieciešams, pievieno nedaudz ūdens izkāš masu caur sietu, un noliek malā uz 2 stundām.

3

Gatavo vistas konfita timable. Vistas stilbiņus pārlej ar buljonu un uz lēnas uguns novāra, līdz gaļa viegli atdalās no kauliem. Buljonu nokāš, gaļu atdala, saplucina, atdzesē un sajauc ar griķu medu un ingvera pulveri.

4

Žāvētas plūmes pārlej ar verdošu ūdeni, pievieno brendiju, apelsīna šķēlītes, un atstāj ievilkties uz stundu, tad šķidrumu nolej un plūmes saplacina ar gaļas āmuru.

5

Želatīna plāksnes izmērcē aukstā ūdenī. Kad tās ir uzbriedušas, izkausē uz nelielas uguns, līdz tās izšķīst un iemaisa 250 ml vistas buljona.

6

Nelielā bļodiņā ieklāj pārtikas plēvi, piepilda trešo daļu ar vistas gaļu, pārlej ar buljonu un atdzesē, līdz buljons saželē. Virs želejas liek kārtu ar sagatavotajām plūmēm, pārlej ar buljonu un atdzesē, līdz buljons saželē. Tad atkal liek vistas gaļas kārtu un atkārto iepriekšminētās darbības.

7

Verdošā ūdenī vienu minūti noblanšē nomizotus sparģeļus un strauji atdzesē tos ledainā ūdenī.

8

Ķiršu tomātiem iegriež mizu krusteniski, blanšē verdošā ūdenī 15 sekundes, atdzesē ledainā ūdenī un noloba miziņu, lai tā paliek augšpusē.

9

Sparģeļus apviļā miltos, iemērc alus mīklā un fritē, līdz tie ir zeltaini brūni, tad liek uz papīra salvetēm, lai notecinātu lieko eļļu.

10

Šķīvja centrā izvieto vistas konfitata timable, izņemot to no bļodiņas. Virs tā liek sparģeli un ķiršu tomātu, pasniedz ar medus sinepju mērci, dekorē ar diedzētiem zirņu dīgstiem.

Par Daugmales Jāņa bišu medus saietu

Pagājušā gada augustā notika 1. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets, kurā piedalījās 12 populāri un iemīļoti Rīgas restorānu šefpavāri, gatavojot ēdienus ar dažādu medu piedevām. Šogad 2. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets uzņēmis vērienīgākus apgriezienus un pulcē 27 populārus Latvijas restorānu šefpavārus. Saiets notiks trijās kārtās 13.,20. un 27. oktobrī, katra no tām veltīta citam medus veidam - meža aveņu, griķu un viršu. Ik kārtā piedalīsies deviņi šefpavāri, kuriem dots uzdevums - ēdiena gatavošanā jāiekļauj ne tikai medus, bet arī "Lielvārdes" alus. Iepazīstinām ar saieta otro kārtu, kurā pavāri gatavo ēdienus ar griķu medu un "Lielvārdes" alu.

Projekts sadarbībā ar:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!