Foto: Vida Press
Bezgala aromātiska un sātīga zupa, kuras bagātīgo garšu buķeti maigāku padara kokosriekstu piens. Improvizē ar sastāvdaļām, jo zupa ir viegli pielāgojama teju katra ledusskapja saturam.
100Minūtes
17Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

olīveļla250 gvistas fileja1 gab.sīpols1 gab.paprika2 gab.ķiploka daiviņas10 mlingvers pēc garšaszaļā karija pasta1 gab.kokosriekstu piens, bundža250 mlvistas buljons100 gmango100 gmini kukurūza1 gab.citrons saujakoriandra zaļumi5 mlzivju mērce5 mlgaišā sojas mērce pēc garšascukurs saujazukurzirņi

Sagatavošana

1

Fileju sagriež strēmelītēs. Sīpolu nomizo un sasmalcina. Paprikai izņem sēklas, sagriež to strēmelītes. Ķiplokus nomizo un sasmalcina. Ingveru nomizo un sarīvē. Mango nomizo, izņem kauliņu, sagriež gabaliņos. Mini kukurūzu gareniski sagriež ceturtdaļās. Citronam norīvē mizu, izspiež sulu.

2

Katlā sakarsē eļļu, liek cepties vistas fileju. Kad tā ir gatava, izņem fileju, liek cepties sīpolus. Kad sīpoli sāk kļūt caurspīdīgi, pievieno papriku un turpina cept divas minūtes. Tad pievieno ķiplokus, ingveru, karija pastu un cep vēl pāris minūtes.

3

Pielej buljonu, kokosriekstu pienu un karsē, līdz šķidrums sāk burbuļot. Pievieno filejas gabaliņus, cukurzirņus un vāra vēl pāris minūtes, līdz gaļa ir gatava.

4

Pievieno mango, kukurūzu un turpinā vārīt 3-5 minūtes, tad pievieno citrona sulu, miziņu, koriandru, sojas mērci, cukuru un zivju mērci.

5

Ja vēlas piešķirt zupai vairāk asuma, izmanto čili mērci vai čili piparu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!