Sātīgi salāti no sakņu dārzeņiem, kas būs piemēroti gan pusdienām, gan vakariņām. To pagatavošana aizņems īsāku laiku, ja izmantosi jau novārītas bietes un gatavu salātu lapiņu maisījumu. Holandes siers salātiem piešķirs sāļu noti un nodrošinās ar sāta sajūtu. Recepti izstrādājusi Linda Tellgrena, bloga Lindas Virtuve autore.

14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
150 gzaļie griķi šķipsnajūras sāls300 mlauksts ūdens2 vārītas bietes (sagrieztas biezās šķēlēs)4 salātu lapas vai sauja salātlapu mikslis0.5 saldais sīpols (sagriezts plānās šķēlītēs)50 gķirbju sēklas sarkano redīsu dīgsti125 gHolandes siers, piemēram, Trikata Holandes Light MĒRCEI:1 ĒKpirmā spieduma olīveļļa2 ĒKcitronu sula1 TKkļavu sīrups vai medus1 ķiploka daiviņa (saspiesta)

Sagatavošana

1

Zaļos griķus noskalo zem tekoša ūdens. Pievieno ūdeni, šķipsniņu sāls un vāra, līdz griķi mīksti. Gatavus vēlreiz noskalo zem tekoša ūdens.

2

Mērces sastāvdaļas ieliek nelielā bļodiņā un samaisa kopā.

3

Salātu sastāvdaļas liek lielā bļodā, pārlej ar mērci un samaisa. Pēc tam pasniedz individuālos šķīvjos.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!