Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Svaiguma dvesma pusdienu šķīvī – garšīgi un zaļumiem bagātīgi salāti ar pētersīļiem, dillēm un lociņiem. Izteiktākai garšai klāt pievienotas arī sulīgās un lielās, violetās olīvas. Taču maltītes zvaigznes ir avokado un apceptās garneles.
20Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
100 gbulgurs4 gab.sīpolloki6 Kalamata olīvas (violetas un lielas)100 gķirštomāti2 saujaspētersīļi1 saujadilles1.5 ĒKcitronu sula1 avokado2 ĒKolīveļļa150 ggarneles sāls melnie pipari

Sagatavošana

1

Bulgura graudiņus noskalo, liek bļodā un aplej ar 100ml verdoša ūdens. Atstāj ievilkties aptuveni 5-10 minūtes.

2

Pēc tam uzbriedušajam bulguram pievieno sakapātus sīpollokus, sagrieztas olīvas, četrās daļās sagrieztus ķirštomātus, pētersīļus un dilles.

3

Visu pārlej ar citronu sulu, pa virsu izkārto avokado šķēlītes un pārlej ar ēdamkaroti olīveļļas. Salātus viegli apmaisa.

4

Garneles apviļā ēdamkarotē olīveļļas un apcep uz karstas pannas vai grilpannas, līdz tās ir rozā un izcepušās.

5

Salātus sadala vienlīdzīgi starp diviem šķīvjiem un pa virsu ber apceptās garneles. Visu apber ar nedaudz sāls un svaigi maltiem melnajiem pipariem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!