Foto: AFP/Scanpix/LETA

"Aston Martin" pilots Lenss Strols, kurš pagājušajā nedēļas nogalē piedzīvoja negadījumu kvalifikācijā pirms Singapūras "Grand Prix", gatavs šajā nedēļas nogalē startēt Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 16.posmā - Japānas "Grand Prix".

Strols kvalifikācijas pirmās sesijas pēdējā līkumā zaudēja kontroli pār automašīnu un ietriecās barjerās, taču, neskatoties uz ievērojamajiem bojājumiem spēkratam, pilots pats spēja izkāpt no tā bez savainojumiem.

Viņš nestājās uz starta līnijas Singapūras sacīkstē un no "Aston Martin" pilotiem sacentās tikai Fernando Alonso, kurš ierindojās 15.pozīcijā.

Pirms nedēļas nogalē gaidāmā sacensību posma Japānā Strols apliecināja savu gatavību doties trasē, norādot, ka viņa komanda ir paveikusi labu darbu, lai salabotu automašīnu.

Pēc 15 sacensību posmiem kopvērtējumā pārliecinošs līderis ir Makss Verstapens ("Red Bull"), kurš sakrājis 374 punktus. Otrais ar 223 punktiem ir viņa komandas biedrs Serhio Peress, bet trešais tagad ar 180 punktiem ir Luiss Hamiltons ("Mercedes").

F-1 2023.gada čempionātā paredzēti 22 posmi.

2022.gada čempionātā otro reizi pēc kārtas uzvarēja nīderlandietis Makss Verstapens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!