Фото: AFI

Rīgas apgabaltiesa pilnībā atcēlusi bijušajiem AS "Ventbunkers" padomes un valdes locekļiem noteiktos kontu un īpašumu arestus, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja tiesā.

Tiesas lēmums nav pārsūdzams. Prasību tiesā bija iesniedzis SIA "Kement", AS "Investment Activity" un AS "Topmar Baltic Investments". Tāpat tiesā tika iesniegts pieteikums par prasības nodrošinājuma aizstāšanu no "Topmar Baltic Investments", taču tas tika noraidīts.

Ar tiesneša lēmumu atcelti visi prasības nodrošinājumi - kontu aresti un īpašumu apķīlājumi, kas pērn 20.augustā saskaņā ar prasību tika noteikti bijušajiem AS "Ventbunkers" padomes locekļiem - Šveices advokātam Rūdolfam Meroni, Daimāram Škutānam, Aivaram Gobiņam, Gintam Laiviņam-Laiveniekam, Diānai Juknai, Aritai Lindei, Aleksandram Popovam. Tāpat pilnībā atcelti bijušajiem AS "Ventbunkers" valdes locekļiem Deividam Gajam, Francam Harrandam, Aivim Landmanim, Jānim Hāzem, Alvim Hāzem un Mihailam Dementjevam noteiktie kontu un īpašumu aresti.

Pilns Rīgas apgabaltiesas lēmums būs pieejams pirmdien, 25.februārī, kad arī būs zināma tiesas lēmuma motivācija.

AS "Ventbunkers" bijušo amatpersonu intereses tiesā par prasības nodrošinājuma atcelšanu pārstāvēja zvērinātu advokātu birojs "Spilbridge", informē Meroni pārstāvis Aivars Gobiņš, kurš skaidro, ka līdz ar šo tiesas lēmumu ir pielikts punkts pret bijušajiem AS "Ventbunkers" padomes un valdes locekļiem noteiktajiem prasības nodrošinājumiem.

Gobiņš norāda, ka jau sākotnēji, pērn augustā, kad tiesa izlēma par prasības nodrošinājumu noteikšanu, Meroni pārstāvji uzsvēra, ka šāds lēmums neatbilst Civilprocesa likuma normu jēgai.

Kā ziņots, pēc tam, kad AS "Ventbunkers" pārstāvji - Šveices advokāts Rudolfs Meroni un uzņēmējs Olafs Berķis - vienojās, "Ventbunkera" padome tika paplašināta līdz septiņiem padomes locekļiem. Par uzņēmuma padomes locekļiem ievēlēti Jānis Gobiņš, Francs Harrands, Ivars Landmanis, jurists Gints Laiviņš-Laivenieks, kā arī Jānis Berķis, kurš ir Olafa Berķa dēls, un Mārtiņš Rībens, kas pārstāv uzņēmēju Igoru Skoku, kā arī Igors Ļaško, kurš uzņēmuma padomē tika ievēlēts kā Oļegam Stepanovam piederošās "Topmar Baltic Investment" pārstāvis.

Pirms tam, 4.janvārī, Uzņēmumu reģistrs reģistrēja jauno Meroni pārstāvju "Ventbunkera" padomi, bet 9.februārī - jaunu valdi. Līdz ar Uzņēmumu reģistra lēmumiem "Ventbunkera" padomes priekšsēdētāja amatu zaudēja Olafs Berķis, bet no valdes priekšsēdētāja amata tika atbrīvots Dzintars Kašs.

"Ventbunkers" kontrolē "Latvijas naftas tranzītu", kam savukārt pieder 39,11% AS "Ventspils nafta" (VN) akciju. Savukārt VN pieder 66% naftas cauruļvada apsaimniekotājas SIA "LatRosTrans" daļu un 49,94% kuģošanas kompānijas AS "Latvijas kuģniecība" akciju.

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !