Foto: AFP/Scanpix

Bavārijā arestētas divas personas, kuras tur aizdomās par Vācijas militārās palīdzības Ukrainai sabotāžas plānošanu, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Divi vīrieši, kas raksturoti kā Vācijas un Krievijas dubultpilsoņi, tika aizturēti Baireitā aizdomās par spiegošanu Krievijas labā, norāda prokurori. 39 gadus vecais Dīters S tiek turēts aizdomās par virkni spiegošanas noziegumu. To vidū ir sprādziena plānošana, dedzināšana un kontaktu uzturēšana ar Krievijas izlūkdienestiem.

Viņš arī tiek apsūdzēts par karošanu Krievijas atbalstīto grupējumu rindās Austrumukrainā.

Otrs aizdomās turamais, kas identificēts kā Aleksandrs J, apsūdzēts par palīdzību Dīteram S kopš pagājušā mēneša, lai identificētu iespējamos uzbrukuma mērķus.

Saskaņā ar prokuroru teikto, tiek apgalvots, ka galvenais aizdomās turamais Dīters S kopš pagājušā gada oktobra ar savu Krievijas kontaktpersonu apspriedis iespējamās diversijas operācijas Vācijā, mēģinot graut tās atbalstu Ukrainai.

Viņi atsaucas uz sprāgstvielu un ļaunprātīgas dedzināšanas uzbrukumu sagatavošanu, īpaši militārajai un rūpnieciskajai infrastruktūrai. Tiek ziņots, ka Dīters S izpētījis potenciālos mērķus, tostarp ASV militāros objektus, uzņēmis fotogrāfijas un video un nodevis informāciju Krievijas kontaktpersonai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!