Foto: ReTV
Dobeles novadā iecerēts tuvāko mēnešu laikā līdzšinējo 13 pagastu pārvalžu vietā izveidot sešas pagastu apvienības, kurās katrā plānots iekļaut trīs līdz četrus pagastus. Vietvaras ieskatā tas ļaušot efektīvāk izmantot pagastos esošo tehniku un cilvēku resursus. Iedzīvotāji gan nepriecājas par kārtējām pārmaiņām, jo apvienību teritorijas neatbilst bijušo mazo novadu robežām, ekonomiskais pamatojums apvienību izveidei nemaz nav aprēķināts.

Vietvaras ieskatā tas ļaušot efektīvāk izmantot pagastos esošo tehniku un cilvēku resursus. Iedzīvotāji gan nepriecājas par kārtējām pārmaiņām, jo apvienību teritorijas  neatbilst  bijušo mazo novadu robežām, ekonomiskais pamatojums apvienību izveidei nemaz nav aprēķināts.

Arī pēc 2021. gada Administratīvi teritoriālās reformas pagastu iedzīvotāji ar sasāpējušajiem jautājumiem, kā jau ierasts pēc pirmās reformas, vērsās savās pagastu pārvaldēs, bet tagad vietvara plāno Dobeles novadā esošos 19 pagastus  un Auces pilsētu sagrupēt sešās apvienībās.  Pēc pašreizējā plāna, Penkules pagasts, kam līdz šim bija kopēja pagasta pārvaldniece ar jau vēsturiski Dobeles novadā esošo Naudītes pagastu, tagad iekļauts vienā apvienībā ar trīs bijušā Auces novada pagastiem. Tas pamatīgi satraucis penkulniekus. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!