Foto: DELFI
Dejas ar un bez zvaigznēm, Dienvidu tilts, Repšes pieteiktā cīņa pret korupciju un nesaskaņas ar koalīciju. Ar šiem atslēgas vārdiem atmiņā palicis Rīgas mērs Aivars Aksenoks no partijas "Jaunais Laiks", kurš Rīgas domes vadībā stājās 2005.gada 29.martā, kad jau bija sākusi kristies šīs partijas vadītāja Eināra Repšes popularitāte. Mēra krēslā viņam izdevās noturēties 692 dienas.

Nu jau 11 gadus Aivars Aksenoks vada Rīgas Motormuzeju un ir CSDD valdes loceklis, kuras pārziņā ir šis muzejs. Kad tiekamies, bijušā dejotāja staltajā stājā Aksenoks pārvietojas starp divām iespaidīgām celtnēm un valsē starp retro automobiļiem – no spilgti sarkanās, daļēji no koka izgatavotā Rīgas fabrikas "Russo Balt" ugunsdzēsēju mašīnas (tādas ir tikai divas pasaulē!) pie melni pulētā "Fleetwood All-Weather Phaeton" kadiljaka (tādā esot vizinājies Kārlis Ulmanis). Interaktīvie ekrāni stāsta par "dzelzs rumaku" un to īpašnieku vēsturi. Turpat netālu vecāki un bērni noliekušies par niķelī mirdzošiem motoriem.

Aksenoks neslēpj savu lepnumu – muzejs ir projekts, kuru viņam izdevies realizēt no sākuma līdz beigām. Pierādījums tam ir 150 tūkstoši apmeklētāju gadā un neskaitāmas Latvijas un Eiropas muzeju balvas. Vai to pašu var sacīt par Rīgu, kad tās mērs bija Aksenoks? Izdzirdot vārdu "politika", bijušais mērs noskumst. Tas ir daudz sarežģītāk…

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!