Foto: Privātais arhīvs
Ceļotājs un radošā personība Jānis Vaišļa uz klīniku Vācijā varētu doties 4. vai 5.janvārī. Tomēr, ja nepieciešamo donora sirdi izdosies atrast ātrāk, operācija tiks veikta tepat Latvijā, pastāstīja viņa draugs Māris Gailis.

Viņš gan atzīmēja, ka iespēja atrast donora sirdi ir maza. Ja sirds transplantāciju neveiks Latvijā līdz jau minētajam laikam, Vaišļa tiks pārvests uz klīniku Vācijā, kur viņam tiks sākta ķīmijterapija, lai ārstētu pamatslimību.

Vaicāts, kā tiks izmantoti saziedotie līdzekļi gadījumā, ja Vaišļam operācija tiks veikta Latvijā, kas nozīmē, ka par to maksās valsts, Gailis sacīja, ka tad līdzekļi varētu tikt novirzīti labdarībai. Līdzīgi varētu notikt arī tad, ja kādi līdzekļi paliks pāri. Viņš gan piebilda, ka "Jānis ir noteicējs".

Jau ziņots, ka Vaišļas dzīvības glābšanai saziedoti nepieciešamie 120 000 eiro. Viņš sirgst ar sirds amiloidozi, kas ir reta un dzīvībai bīstama slimība, tādēļ viņam nepieciešama sirds transplantācija.

Slimība Vaišļam atklāta pavisam nesen, un tā strauji progresē. Viņa dzīvību var glābt, tuvāko četru nedēļu laikā veicot sirds transplantāciju. Atrast donoru Latvijā tik īsā laikā var neizdoties, lai gan tādā gadījumā transplantāciju apmaksātu valsts. Steidzamības dēļ donors jāmeklē visā Eiropā. Lai Vaišļu uzņemtu rindā uz transplantāciju kādā no Eiropas klīnikām un veiktu transplantāciju, nepieciešami 120 000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!