Foto: DELFI
Pirms vairāk nekā 30 gadiem, kad Latvija atguva neatkarību, milicija kļuva par Valsts policiju (VP), bet palika vecajās telpās. Trīs desmitgades vēlāk jaunas telpas vairs sola vien retais, bet daži politiskie spēki pirms vēlēšanām dievojas, ka algas gan palielinās, bet vairākas partijas pat neuzskata par vajadzīgu savās priekšvēlēšanu programmās pievērsties iekšlietām.

Eksperti – bijušie VP priekšnieki Aldis Lieljuksis un Juris Rekšņa, kā arī bijušais VP Kriminālpolicijas priekšnieks Valdis Pumpurs – vērtēja partiju īsās programmas daļā par iekšlietām. Secinājumi ir skarbi.

Analītiskajā rakstu sērijā "Sasodīti sasolīts" piedāvājam padziļinātu ieskatu visu Saeimas vēlēšanās startējošo politisko spēku piedāvājumā vēlētājiem. "Delfi" autoru kolektīvs kopā ar vairāk nekā 40 ekspertiem izanalizēja katras partijas īsajā programmā izteiktos solījumus un mērķus. Skaidrojam, kā dažādi politiskie spēki sola mainīt veselības un izglītības sistēmas, veicināt integrāciju, stiprināt likuma varu un Latvijas aizsardzību, kā arī ieviest citas pārmaiņas. Atzīmējam arī tos, kuri noteiktus jautājumus vai pat veselas nozares atstājuši novārtā. Kāds ir konkrēto solījumu pamatojums, mērķis un nozīme, savukārt vērtē gan pieredzējuši jomu pārstāvji un praktiķi, gan jaunie speciālisti.


Rekšņa, kurš pats iepazinās ar visu politisko spēku programmām, nevis tikai tēzēm iekšlietu jomā min, ka iekšlietu nozare sagaida ministru, kurš nāks strādāt visu termiņu. "Ministrs nevar nākt un teikt, ka viss līdz šim bijis slikti un viss jāmaina," atzīst Rekšņa. Viņš pozitīvi vērtē "reālus ciparus" un īstenojamus solījumus –

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!