Foto: DELFI
Tuvojoties 14. Saeimas vēlēšanām, "Delfi Bizness" uzrunātie eksperti analizē 19 partiju programmās ietvertos pasākumus nodokļu jomas uzlabošanai. Eksperti atzīst, ka vairāku partiju programmas rada bažas, vai tām vispār ir izpratne par nodokļu sistēmu, kur nu vēl par to, kādas izmaiņas būtu ieviešamas. Tāpat bieži vien trūkst skaidrojuma un pamatojuma, kā, mazinot nodokļu slogu, valsts gūs nepieciešamos ieņēmumus.

Tuvojoties 14. Saeimas vēlēšanām, aicinājām jomas profesionāļus analizēt visu tajās startējošo 19 partiju programmās ietvertos pasākumus nodokļu jomas uzlabošanai. Atsevišķos rakstos citi eksperti vērtēja arī solījumus citās ekonomikas omās, tostarp tautsaimniecībā kopumā un enerģētikā.

Analītiskajā rakstu sērijā "Sasodīti sasolīts" piedāvājam padziļinātu ieskatu visu Saeimas vēlēšanās startējošo politisko spēku piedāvājumā vēlētājiem. "Delfi" autoru kolektīvs kopā ar vairāk nekā 40 ekspertiem izanalizēja katras partijas īsajā programmā izteiktos solījumus un mērķus. Skaidrojam, kā dažādi politiskie spēki sola mainīt veselības un izglītības sistēmas, veicināt integrāciju, stiprināt likuma varu un Latvijas aizsardzību, kā arī ieviest citas pārmaiņas. Atzīmējam arī tos, kuri noteiktus jautājumus vai pat veselas nozares atstājuši novārtā. Kāds ir konkrēto solījumu pamatojums, mērķis un nozīme, savukārt vērtē gan pieredzējuši jomu pārstāvji un praktiķi, gan jaunie speciālisti.


Pēc partiju piedāvājuma nodokļu jomā to programmās AS "BDO Latvia" dibinātājs un vadošais partneris Jānis Zelmenis politiķus aicina izrādīt cieņu vēlētājiem un nesolīt nepaveicamo. "Jāpatur prātā, ka arī vēlētāji ir racionāli domājoši un lieliski apzinās, ka, samazinot nodokļu apmēru, ir jāsamazina arī valsts izdevumi vai jārod cits veids, kā kompensēt samazinātos ienākumus valsts budžetā. Izvērtējot katras politiskās partijas programmu, esmu nonācis līdz kopējam secinājumam: vairākas politiskās partijas nopietni piestrādāja pie savas programmas saistībā ar nodokļu jautājumiem, bet dažas neko nav pieminējušas par šo jautājumu," norāda Zelmenis .

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!