Foto: DELFI
Politiskie spēki Latvijas aizsardzības jomā sola gan ieguldīt līdzekļus, gan stiprināt austrumu robežu un piecgadē trīsreiz palielināt bruņoto spēku sastāvu. Lai gan reizēm izvairīgi, partijas tomēr runā arī par obligāto militāro dienestu, kā arī sola pat pirkt tieši HIMARS raķešu sistēmas. Tomēr septiņi saraksti par valsts drošības jautājumiem klusē un nesola neko.

Eksperti vērtēja partiju īso programmu daļu par aizsardzību. Viena no viņiem – LATO ģenerālsekretāre un LU lektore Sigita Struberga – "Delfi" pauž: "Partiju klusēšana par valsts aizsardzības jautājumiem ir bīstamāka nekā konkrētas pozīcijas paušana."

Analītiskajā rakstu sērijā "Sasodīti sasolīts" piedāvājam padziļinātu ieskatu visu Saeimas vēlēšanās startējošo politisko spēku piedāvājumā vēlētājiem. "Delfi" autoru kolektīvs kopā ar vairāk nekā 40 ekspertiem izanalizēja katras partijas īsajā programmā izteiktos solījumus un mērķus. Skaidrojam, kā dažādi politiskie spēki sola mainīt veselības un izglītības sistēmas, veicināt integrāciju, stiprināt likuma varu un Latvijas aizsardzību, kā arī ieviest citas pārmaiņas. Atzīmējam arī tos, kuri noteiktus jautājumus vai pat veselas nozares atstājuši novārtā. Kāds ir konkrēto solījumu pamatojums, mērķis un nozīme, savukārt vērtē gan pieredzējuši jomu pārstāvji un praktiķi, gan jaunie speciālisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!