Foto: Publicitātes foto

Rīgā kultūras pilī "Ziemeļblāzma" izvietotajā vēlēšanu iecirknī līdz ar tā atvēršanu pulksten 7 nobalsot bija ieradušies pieci cilvēki, novēroja aģentūra LETA.

Starp agrajiem balsotājiem bija arī kāds sēņotājs mežam piemērotā apģērbā un ar plastmasas spaini līdzi. Viņš iecirkņa darbiniecei stāstīja, ka taisnā ceļā no iecirkņa dosies uz mežu sēnēs.

Pirmajiem atnākušajiem vēlētājiem līdz reģistrēšanai un savas izvēles izdarīšanai nācās dažas minūtes uzgaidīt, jo iecirkņa darbinieki veica vēl pēdējos organizatoriskos darbus.

Īsi pēc tam iecirknī sāka ierasties arī citi vēlētāji – pensijas vecuma kundzes, novēroja aģentūra LETA.

Jūrmalas Kultūras centrā Majoros izvietotajā vēlēšanu iecirknī pirmie apmeklētāji bija ieradušies jau atvēršanas brīdī pulksten 7, novēroja aģentūra LETA.

Agrākie balsotāji bija gados jauni cilvēki, kas atzina, ka grib pavadīt atlikušo dienu kopā ar bērniem, dodoties uz pasākumiem vai ārpusskolas nodarbībām.

Iecirknī sastaptie vēlētāji sacīja, ka vēlēšanas viņiem ir ļoti svarīgas un piedalīšanos tajās viņi uzskata par savu pienākumu.

Vēlēšanu iecirkņa Nr. 208 darbinieks Arvis Bērziņš-Bērzītis pastāstīja, ka iepriekšējās balsošanas dienās aktivitāte bijusi lielāka, nekā plānots. Viņaprāt, tas nav saistāms ar kopējo aktivitāti vēlēšanās, bet gan ar to, ka cilvēkiem veidojas jauni ieradumi – nobalsot jau laikus.

Kā ziņots, šodien notiek 14. Saeimas vēlēšanas un pulksten 7 Latvijā durvis vēruši 949 vēlēšanu iecirkņi, kas tiks slēgti pulksten 20.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!