Foto: LETA

"Mums ir liela izvēle starp demokrātiskā spektra partijām. Par vienu no tām es nobalsoju," žurnālistiem sacīja Valsts prezidents Egils Levits, kurš kopā ar kundzi balsoja vienā no iecirkņiem Purvciemā.


Sniedzot komentāru medijiem, prezidents mudināja tautiešus doties balsot.

"Lai visi Latvijas pilsoņi izpildītu savu pienākumu, ietu vēlēt un izvēlētos to partiju, kas ir saprātīga un spēj Latviju turpmākajos četros gados izvest cauri vētrainiem ūdeņiem. Partiju piedāvājums patiešām ir labs; mums ir gan konservatīvākas, gan liberālākas, gan nacionāli orientētas partijas," norādīja Levits.

Savukārt Andra Levite norādīja, ka vēlēšanas notiek reizi četros gados un vēlēšanu dienu var veltīt savai valstij, jo "mēs ievēlēsim cilvēkus, kuri izšķirs Latvijas nākotni vismaz nākamajiem četriem gadiem".

Pie vēlēšanas urnas sestdien devās arī premjerministrs Krišjānis Kariņš (JV). Viņš ar kundzi vēlēja Siguldā.

Pirmajā vēlēšanu stundā – no pulksten 7 līdz 8 – visos 949 iecirkņos Saeimas vēlēšanās nobalsojuši 24 082 jeb 1,56% balsstiesīgo vēlētāju, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotā informācija.

Rīgā nobalsojuši 6 403 jeb 1,13% vēlētāju, Latgalē – 3 692 jeb 1,90% vēlētāju, Kurzemē – 3 133 jeb 1,74% balsstiesīgo vēlētāju, Zemgalē – 3 583 jeb 1,74% balsstiesīgo vēlētāju, bet Vidzemē – 7 271 jeb 1,83% balsstiesīgo vēlētāju, liecina CVK dati.

Jau ziņots, ka pēc aģentūras LETA novērotā vēlēšanu iecirkņos Rīgā un Jūrmalā pirmie pie urnām bija devušies cilvēki, kas pēc balsošanas bija iecerējuši doties uz mežu sēnēs, kā arī seniori un jaunāka gadagājuma ļaudis, kuri turpmāko dienu paredzējuši veltīt dažādām aktivitātēm.

Sestdien, 1. oktobrī, pulksten 7 durvis vēruši 949 iecirkņi visā Latvijā, lai 14. Saeimas vēlēšanās uz nākamajiem četriem gadiem ievēlētu 100 tautas priekšstāvjus. Portāls "Delfi" visas dienas garumā piedāvā sekot līdzi vēlēšanām teksta tiešraidē.

Trijās iepriekšējās balsošanas dienās iespēju nodot balsi glabāšanā izmantoja 63 342 cilvēki, kas atbilst 4,11% no vēlētāju kopskaita, liecina CVK apkopotā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!