Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Zemgalē 14. Saeimas vēlēšanās visvairāk balsu ieguvusi Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), par kuru šajā vēlēšanu apgabalā nobalsojuši 19,55% vēlētāju, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie sākotnējie vēlēšanu rezultāti.

Saskaitot balsis visos Zemgales vēlēšanu iecirkņos, otrajā vietā ierindojusies partija "Jaunā Vienotība", kura gan ar 18,75% vēlētāju balsu neatpaliek pārāk tālu no ZZS. Par "Apvienoto sarakstu" (AS) Zemgalē nobalsojuši 12,42% vēlētāju, Nacionālajai apvienībai (NA) atbalstu pauduši 12,16%. Savukārt "Attīstībai/Par" (AP) Zemgalē ieguvui 5,06% balsu.

Citas partijas, kuras valsts mērogā skaitot balsis iekļuvušas Saeimā, Zemgalē nav tikušas pāri 5% barjerai. Par partiju "Latvija pirmajā vietā" nobalsojuši 4,56% vēlētāju, par "Progresīvajiem" savu balsi atdevuši 4,35%, bet par "Stabilitātei!"- 3,02% vēlētāju.

Situācija gan vēl var mainīties, jo divu partiju - AP un "Saskaņas" - sasniegtie rezultāti valstī kopumā svārstās ap iekļūšanai Saeimā nepieciešamo 5% robežu.

Aģentūra LETA vēsta, ka no ZZS mandātus Zemgalē varētu būt ieguvuši trīs deputāti - Viktors Valainis, Andris Bērziņš un Līga Kļaviņa.

Zemgalē vēlēšanās piedalījās 62,72% vēlētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!