Lai gan F1 bosa Bernija Eklstona ieteiktā ideja par mākslīgo lietu daudziem šķiet absurda, ne visi tā uzskata un 80 gadus vecais brits jau ticis pie pirmajiem atbalstītājiem. Varbūt šai vienā no nesenajām intervijām izteiktajām idejām patiesi ir nākotne, tāpat kā sacīkstēm ar mākslīgo apgaismojumu?

Jau vēstījām, ka Eklstons vairākās F1 trasēs gribētu ieviest ūdens laistīšanas sistēmas, ko būtu iespējams iedarbināt sacīkšu laikā, 2 minūtes pirms tam brīdinot visus pilotus. Tādejādi pat saulainā laikā būtu iespējams sarīkot "lietus" sacīkstes, kas, nenoliedzami, parasti sagādā elpu aizraujošākos brīžu skatītājiem.

"Ideja nav nemaz tik muļķīga kā tā izklausās," intervijā "Daily Telegraph" atzina riepu ražotāju "Pirelli" F1 nodaļas šefs Pols Hemberijs. "Būtu jāpiekrīt, ka arī ideja braukt naktī, zem mākslīgā apgaismojuma sākotnēji varētu šķist kaut kas līdzīgs. Bet Singapūras GP izcīņa pierādīja, ka tā ir viena no sezonas skatāmākajām sacīkstēm."

Līdzīgās domās ir arī bijušais F1 pilots Džonijs Herberts. Arī viņš uzskata, ka tas palīdzētu radīt šovu.

"Cilvēki var teikt, ka tas būtu mākslīgs lietus, taču apstākļi visiem būtu vienādi," viņš saka laikrakstam "The Sun". "Daudzas interesantākās sacīkstes pēdējos gados notikušas tieši lietus apstākļos!"

Herbertam piekrīt Džons Vatsons, septiņdesmito un astoņdesmito gadu viens no vadošajiem F1 pilotiem: "Es jau 1994. gadā Bernijam Eklstonam ieteicu šo ideju! Līdzjutēji vēlas redzēt aizraujošas sacīkstes, kurās piloti ir spiesti strādāt."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!