Foto: PantherMedia/Scanpix
Nesen veiktā pētījumā atklāts, ka pievilcīgi cilvēki retāk slimo ar astmu, tinītu jeb džinkstēšanu ausīs, diabētu un paaugstinātu asinsspiedienu. Rezultātā – jo skaistāks ir cilvēks, jo retāk sirgs ar jebkādu saslimšanu, sākot no depresijas un beidzot ar paaugstinātu holesterīna līmeni, vēstī "Daily Mail".

Tāpat atklāts, ka ārēji skaisti cilvēki arī jūtas veselīgāki un strādā mazāk, attiecīgi retāk saslimstot ar fiziskām un garīgām kaitēm savas dzīves laikā.

Neparastie secinājumi gūti Amerikā, pētniekiem veicot eksperimentu, kurā piedalījās 15000 vīriešu un sieviešu vecumā no 24 līdz 35 gadiem, kuru veselības stāvoklim tika sekots jau kopš desmit gadu vecuma.

Tā vadītāji apgalvo, ka tas ir ilgākais un apjomīgākais pētījums, kas veikts, lai pētītu korelāciju starp pievilcīgu izskatu un veselības stāvokli, kā arī pirmo reizi izdevies konkretizēt slimības, kas skaistajiem cilvēkiem iet secen.

Tāpat secināts, ka skaists ārējais izskats un labāks veselības stāvoklis korelē tāpēc, ka pievilcīgiem cilvēkiem ir labāks un spēcīgāks genofonds, apgalvo pētnieki.

Rezultātā atklāts, ka pievilcīgi vīrieši, salīdzinājumā ar ārēji neglītākiem stiprā dzimuma pārstāvjiem, par 20 procentiem retāk sirgst ar paaugstinātu asinsspiedienu, par 15 procentiem retāk – ar depresiju, par 23 procentiem retāk – ar augšējo elpceļu saslimšanām un par 21 procentu retāk stostās.

Savukārt skaistas sievietes, salīdzinājumā ar ne tik pievilcīgām pētījuma dalībniecēm, par 21 procentu retāk cieš no paaugstināta asinsspiediena, par 22 procentiem retāk – no diabēta, par 12 procentiem retāk – no astmas, par 17 procentiem retāk – no depresijas, par 18 procentiem retāk no augšējo elpceļu saslimšanām un stostīšanās un par 13 procentiem retāk sūdzas par tinītu jeb džinkstoņu ausīs.

Tāpat ārēji pievilcīgi vīrieši un sievietes kopumā jūtas apmierinātāki ar savu veselības stāvokli un dzīvi, kā arī retāk kavē darbu slimības dēļ, retāk slimo ar psiholoģiskas dabas kaitēm un hroniskām slimībām.

Secināts arī, ka vizuāli nepievilcīgākiem cilvēkiem vidēji par astoņiem procentiem retāk ir stabilas attiecības, kā arī pēcnācēji.

Tāpat skaistiem cilvēkiem ir labāki darba apstākļi, augstāks atalgojums, kā arī viņi sekmīgāk iekļaujas apkārtējā sabiedrībā, ieņem vadošus amatus un kopumā jūtas apmierinātāki ar dzīvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!