Latvijā vākts medus var būt brīnišķīga visdažādāko ēdienu sastāvdaļa. Tas var piedot neatkārtojamu garšu gan gaļas, gan zivju ēdieniem, dažādiem salātiem un, protams, saldajiem ēdieniem. Šoruden 12 Rīgas restorānu ēdienkartēs parādīsies jauni ēdieni, kas tapa pirmajam Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saietam. Portāls "Delfi" piedāvā saviem lasītājiem iepazīties ar 12 receptēm, kurās izmantots Latvijā vākts viršu, griķu vai meža aveņu medus.

Jūsu uzmanībai restorāna "Burkāns" šefpavāra Andra Rumīša recepte:

Cāļa filejas salāti ar paipalu olām un meža aveņu medus - Dižonas sinepju majonēzi.

(4 porcijas)

Sastāvdaļas un pagatavošana:

Vistas fileja 200g, kartupeļi 200g, marinēts gurķis 50g, svaigs gurķis 50g, paipalu olas 8 gab, ķirštomāti 8 gab, kartupeļu čipši 12 gab.

Mērce: majonēze 300g, meža aveņu medus 30g, baltvīna etiķis 1 ēd.k., Dižonas sinepes 50g, sāls, cukurs un pipari.

Vistas fileju vāra 55 C temperatūrā 1h, tad uzgrillē. Paipalu olas vāra 2 min. Vārītus kartupeļus, vistas fileju, gurķus - sagriež sīkos kubiņos un sajauc ar mērci.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!