Pašmāju medus Latvijas restorānu pavāru "ieroču arsenālā" nav nekāds jaunums. Un tomēr - vai visas idejas par medus pielietojumu ir izsmeltas? Nebūt nē. To pierādīja 1.Daugmales Jāņa medus ēdienu saiets, kurā 12 Rīgas restorānu pavāri piedāvāja katrs pa jaunai un neparastai receptei ar pašmāju griķu, viršu vai meža aveņu medu. Turpinām iepazīstināt lasītājus ar šī saieta īpašajām receptēm.

Restorāna "Ostas skati" šefpavāra Ingmāra Ladiga recepte:

Karamelizēto dārzeņu, kazas siera uzpūteņa, rupjmaizes un liepziedu tējas mērces ar mellenēm pārlējums ar meža aveņu un liepu izsvīduma medu

120Minūtes
20Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 lābolu sula4 gab.bietes1 ĒKķimenes4 ĒKliepziedi2 gab.rozmarīna zariņi2 gab.piparmētru zariņi1 lābolu etiķis350 gcukurs100 grupjmaize300 gmellenes300 gavenes75 gliepziedu tējas novārījums30 gmeža aveņu medus250 glazdu rieksti250 gkazas siers50 gsaldais krējums2 gab.sīpoli8 gab.ķiploka daiviņas4 gab.vasaras āboli pēc garšasbaziliks, mārrutka sakne

Sagatavošana

1

Svaigi spiestā ābolu sulā (2 l) novāra 4 bietes, noņem putas un pievieno 1 ēd.k. ķimeņu, 4 ēd.k. kaltētu liepziedu, 2 zariņus rozmarīna, 2 zariņus piparmētras.

2

Vāra 40 min. un atdzesē, novārījumā 30 min. vāra etiķa karameli: ābolu etiķis 1l, 350 g cukura.

3

Izveido rupjmaizes-liepziedu tējas mērci ar mellēnēm: rupjmaizi 100 g apgrauzdē uz pannas un sajauc ar 100 g mellenēm, 100 g avenēm, 75 g liepziedu tējas novārījumu, 2 g ābolu etiķa karameli, 30 g meža aveņu medu, atdzesē ledusskapī un izberž caur sietu.

4

250 g lazdu riekstu novāra ūdenī 40 min, nokāš un pārlej ar etiķa karameli. 250 g kazas sieru sakuļ kopā ar 50 g saldo krējumu un pievieno garšvielas, atdzesē ledusskapī.

5

Nomizo 2 sīpolus, 8 ķiploku daiviņas, 4 vasaras ābolus un vāra etiķa sīrupā 5 min. Karamelizē riekstus, ābolus, sīpolus un ķiplokus.

6

Servējot lej mērci, tad liek bietes, karamelizētos dārzeņus, augļus, riekstus, kazas sieru, 200 g mellenes, 200 g avenes, 4 zariņus svaiga bazilika un pierīvē mārrutka sakni.

7

Pirms pasniegšanas bagātīgi pārlej ar medu, virsū uzmaļ svaigi maltus piparus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!