Šoruden 12 Rīgas restorānu ēdienkartēs parādīsies jauni ēdieni, kas tapa pirmajam Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saietam. Portāls "Delfi" piedāvā saviem lasītājiem iepazīties ar 12 īpašajām receptēm, kurās izmantots Latvijā vākts viršu, griķu vai meža aveņu medus.

Šoreiz iepazīstinām ar restorāna "C.U.T" šefpavāra Oļega Soročina recepti Pīles krūtiņa ar plūmēm un apelsīnu-medus mērci

2 gabalus pīles krūtiņas iemarinē uz 24 h.

Marināde: 2 timiāna zariņi, 1 šalotes sīpols, 1 ķiploka daiviņa, sāls, pipari, 2 plūmes, 1 apelsīns, 1 tējkarote brūnā cukura, 2 ēd.k. meža aveņu medus un 1 gab. zvaigžņotā anīsa.

Plūmes applaucē, ieliek ledus ūdenī, noņem mizu, izņem kauliņus. Sarīvē apelsīna mizu un izspiež sulu.

Brūno cukuru izkausē ar apelsīna mizu un anīsu, kad sāk karamelizēties, pielej sulu un medu. Vāra uz lēnas uguns, kamēr mērce sabiezē.

Plūmes marinē mērcē 2-3 h.

Gaļu nosusina un apcep aptuveni 7 min, apgriež un apcep 2 min. Kūpina 50 - 55 grādu temperatūrā aptuveni 30 min, tad atdzesē.

Dekorē ar redīsu un zirņu dīgstiem, balzāma etiķa krēmu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!