Šobrīd pārdošanā pieejams visdažādākais medus. Spēj tik izvēlēties! Medus var piedot neatkārtojamu garšu gan gaļas, gan zivju ēdieniem, dažādiem salātiem un, protams, saldajiem ēdieniem. Šoruden 12 Rīgas restorānu ēdienkartēs parādīsies jauni ēdieni, kas tapa pirmajam Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saietam. Portāls "Delfi" turpina iepazīstināt lasītājus ar 12 receptēm, kurās izmantots Latvijā vākts viršu, griķu vai meža aveņu medus.

Šoreiz restorāna "Esplanāde" šefpavārs: Ģirta Lejiņa piedāvātā recepte:

Vasaras augļu salāti ar kazas sieru un karamelizētu medus kraukšķi (1 porcija)

Sastāvdaļas un sagatavošana:

Arbūzs 100g greipfrūts 50g, apelsīns 50g, salātu lapas, kazas siers 60g.

Augļus sagriež un sajauc ar salātu lapām.

Medus kraukšķis: Izkausē 200g cukura ar 6 ēd.k. medus, līdz sāk veidoties aromātiska karamele, tad pievieno sodu, izmaisa un atdzesē.

Mērce: Meža aveņu medum piejauc klāt balzamiko etiķi pēc garšas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!