Pavisam nedaudz medus un ēdiens gūst pilnīgi citu garšu. Pavāri to zina, tāpēc šoruden labprāt ļaujas eksperimentiem ar pašmāju griķu, viršu un meža aveņu medu. Viņus uz to īpaši aicinājis bitenieks Daugmales Jānis, kas šoruden sarīkoja 1. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saietu. Tajā 12 restorānu pavāri rādīja katrs savu īpašo recepti.
17Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
OGU ŽELEJAI:800 gjāņogas800 gmellenes16 gželatīna plāksnītes5 ggriķu medus PANNAKOTA:8 gželatīns100 mlpiens200 mlsaldais krējums70 gcukurs vaniļas pāksts GRIĶU MEDUS UZPUTENIS:100 ggriķi2 gab.olas100 mlsaldais krējums50 ggriķu medus sāls

Sagatavošana

1

Ogu želeja: jāņogas un mellenes (atsevišķi) izberž caur sietu, pievieno želatīnu plāksnītēs un griķu medu. Atdzesē vienu sulu ledusskapī, tad uzlej virsū un atdzesē otru.

2

Pannakota: Uzbriedina aukstā ūdenī želatīnu 0,1 l pienu, sajauc ar 0,2 l saldo krējumu, 70g cukuru, pievieno vaniļas pogaļu. Karsē līdz 48 C temp., līdz izšķīst cukurs, izņem vaniļas pogaļu, pievieno želatīnu 8g, atdzesē līdz istab.temp. Uzlej virsū želejām. Dzesē.

3

Griķu medus uzputenis: grauzdē 100g griķu 200 C tempertūrā 10 min. Ieber griķus verdošā ūdenī, vāra 20 min. Ūdens peldē 62 C sakuļ 2 olu dzeltenumus un 0,1 l. saldo krējumu. 2 ēd.k. griķus kaltē 1,5 h 100 C temperatūrā, pārejos sakuļ blenderī, pievienojot olu un krējuma kulteni, sāli, 50g griķu medu.

4

Olu baltumus uzputo, sajauc ar griķu masu.

5

Griķu pūslīšus gatavo no kaltētajiem griķiem, tos karsējot līdz 170 C. Eļļā. Pārkaisa ar kanēli, kakao.

Lai labi garšo!

Restorāna "BERGS" šefpavāra Naura Jakuško recepte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!