Latvijā vākts medus var būt brīnišķīga visdažādāko ēdienu sastāvdaļa. Tas var piedot neatkārtojamu garšu gan gaļas, gan zivju ēdieniem, dažādiem salātiem un, protams, saldajiem ēdieniem. Šoruden 12 Rīgas restorānu ēdienkartēs parādīsies jauni ēdieni, kas tapa pirmajam Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saietam. Portāls "Delfi" piedāvā saviem lasītājiem iepazīties ar 12 receptēm, kurās izmantots Latvijā vākts viršu, griķu vai meža aveņu medus.

Jūsu uzmanībai Folkkluba "Ala Pagrabs" šefpavāra Krišjāņa Putniņa recepte:


Viršu ziedu medū un Valmiermuižas tumšajā alū sautēta liellopu stilbu gaļa. Pasniegta ar seleriju-ziedkāpostu biezeni, speķotiem zirnīšiem un raibajiem burkāniem  (4 porcijas).

Sastāvdaļas un pagatavošana:
4 liellopu stilbus iegraiza, uzber piparus, sāli un apcep abas puses.

Uzsmērē viršu medu -2 ēd.k., liek cepeštraukā, pievieno 0,5 l. Valmiermuižas tumšo alu, pāris burkānus, sīpolus, selerijas kātus, lauru lapas, 1 ķiploka galviņu. Cepeškrāsnī cep 160 -180 C temperatūrā 1,5 h.

Biezenis: sagriež 1 seleriju sakni, 1 ziedkāpostu, apcep sviestā - 3 ēd.k. Pievieno 250 ml pienu, vāra 5-10 min. Blenderē.

Speķotie zirņi: 400 g saldētie zaļie zirnīši jasautē sviestā, pievieno150g kūpinātu cūkas krūtiņu, sāli, piparus, 1 daiviņu ķiploka, 1/2 svaigas citrona sulas.

Raibie burkāni: sarīvē 1 galda bieti, 1 burkānu un pievieno 1/2 citronu sulu, 1 tējkaroti viršu medu, 50 ml olīveļļu, sāli, piparus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!