Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Diplomāte un kiberdrošības politikas eksperte Ieva Ilvesa sniegusi pirmo interviju pēc paziņojuma par savas laulības krahu – pēc septiņu gadu kopdzīves izjuka viņas un Igaunijas bijušā prezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa savienība. Sarunā ar žurnālu "Ieva" Ilvesa atklāj, ka šobrīd juridiski rit šķiršanās process un ka šķietami laimīgā laulība bijusi tikai fasāde, problēmas tajā bijušas jau sen.

Mīlasstāsta sākums līdzinājies pasakai, neslēpj Ilvesa. Viņa uzsver, ka tas, ko stāsta, ir tikai viņas versija, jo noteikti arī otrai pusei ir savs stāsts par notikušo laulībā.

"Šo gadu laikā es tā arī neieguvu sev īstu laulības partneri. Man liekas, es apprecējos ar prezidentu, un Tomass šajā laulībā visu mūžu arī palika prezidents. Tas, protams, ir tituls uz mūžu, bet man svarīgi, lai manā dzīvē būtu partneris. Tā man pietrūka daudzus gadus," intervijā "Ievai" atklāj viņa.

Šķiršanās gan bijusi Tomasa iniciatīva, jo Ievai licies, ka ar ticību un izturību varēs atrast risinājumu. "Bet Tomass kādā brīdī izlēma, ka nē. Tomasam likās, ka viņam ir arī citas iespējas, un viņam vajag brīvību, lai šīs citas iespējas izmantotu. Šajā pēdējā gadā notika daudzas lietas, kas man morāli nebija pieņemamas. Kādā brīdī es sapratu, ka tas nav īsti godīgi pret mani. Un es biju tā, kas devās uz tiesu, jo neatradām kopīgu izpratni par situāciju," skaidro Ilvesa.

Šķiršanās process rit šobrīd un esot smags, viņa pastāsta. Esot lietas, kas jārisina tiesā, un Ilvesa cer uz taisnīgu tiesu.

Ieva Ilvesa ir triju bērnu mamma, jaunākais dzimis laulībā ar politiķi. Žurnāla "Ieva" intervijā Ilvesa atklāj, ka bērni par Ilvesu šķiršanos neesot teikuši... neko. Mazais Hanss, iespējams, pārdzīvojis iekšēji, jo savu tēvu mīl.

Ilvesa arīdzan saka, ka Tomass Hendriks Ilvess ar dēlu kopā pavada ļoti maz laika: "Saprotu, ka žurnālā tā izklausīsies kā kritika. Šī kritika ir daudzus gadus slēpta, bet tā ir. Un diemžēl tas arī pielicis rūgtumu mūsu laulībā. Man liekas, ka Hanss savu tēvu saticis ļoti maz. Aprīļa vidū es aizbraucu uz Kijivu, bet bērni palika Latvijā, un viņiem nekad nav liegta tikšanās ar Tomasu, tomēr Tomass necentās viņus satikt," intervijā saka Ilvesa.

Laulība slēgta Igaunijā, tāpēc arī šķiršanās process norit tur. Priekšā tiesvedības. Viņa tomēr nenožēlo kopā ar Ilvesu pavadītos gadus, jo šis laiks ļāvis augt profesionāli un satikt izcilus cilvēkus.

Pilna intervija lasāma 24. aprīļa žurnālā "Ieva" vai portālā Santa.lv!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!