Foto: AP/Scanpix
Pirms vairākiem gadiem šausminošā avārijā izdzīvojušais bijušais F-1 itāļu pilots Alekss Dzanardi trešdien Londonā kļuva par paraolimpisko spēļu čempionu ratiņbraucēju konkurencē riteņbraukšanā.

45 gadus vecais Dzanardi trešdien ratiņkrēsla riteņbraukšanas sacensībās distanci veica 24 minūtēs un 50,22 sekundēs. Sudrabu šajās sacensībās ieguva vācietis Norberts Mosandls, bet tikai trešais palika galvenais favorīts amerikānis Oskars Sančess.

Apbalvošanas ceremonijā Dzanardi nespēja turēt emocijas un prieka asaras. "Tās ir neaprakstāmas sajūtas. Esmu ļoti, ļoti laimīgs par šo sasniegumu. Es esmu Alekss Dzanardi!"

2001.gadā četras dienas pēc septembra terora aktiem ASV Dzanardi piedalījās CART mašīnu sacensību seriāla posmā Vācijā, un bija vadībā, kad notika avārija. Itālis nesavaldīja mašīnu, izslīdēja no trases, taču spēja atgriezties trasē. Tajā brīdī viņā ar apmēram 350 kilometru stundā lielu ātrumu ietriecās kanādietis Alekss Tljani. Dzanardi mašīna triecienā sašķīda burtiski lupatās, bet itāļu pilots fantastiskā veidā izdzīvoja, bet zaudēja abas kājas.

Dzanardi pēc traģēdijas atgriezās autosportā un piedalījās dažādās sacensībās, kā arī uzvarēja Ņujorkas maratonā ratiņkrēslā. Tagad Dzanardi ir spēris nākamo soli savā "otrajā" dzīvē un kļuvis par paraolimpisko čempionu.

Dzanardi šausminošā avārija 2001.gadā
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!