Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Vīriešu valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis izteicis nožēlu, ka ceļgala operācijas dēļ Kaspars Bērziņš nevarēs piedalīties Eiropas čempionātā, taču izlases kandidātu saraksts pagaidām netiks papildināts, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Valstsvienības galvenajam trenerim Ainaram Bagatskim ziņa par Bērziņa operāciju bija nepatīkams pārsteigums, jo pagājušajā nedēļā spēlētājs bija apstipinājis līdzdalību jau pirmajā treniņnometnē.

"Kaspars daudz palīdzēja komandai pērn kvalifikācijas turnīrā un viņam bija paredzēta svarīga loma arī finālturnīrā,"situāciju komentēja Ainars Bagatskis. "Domāju, ka pats Kaspars ir ne mazāk bēdīgs kā valstsvienības vadība. Žēl, ka par operācijas nepieciešamību tika uzzināts gandrīz divus mēnešus pēc klubu sezonas beigām. Strādāsim ar tiem basketbolistiem, kuri būs ierindā. Labākie brauks uz Eiropas čempionātu."

Valstsvienības kandidātos spēka uzbrucēju un centru pozīcijās iekļauti Artūrs Bērziņš, Rolands Freimanis, Pāvels Veselovs, Ivars Timermanis, Lauris Blaus un Andrejs Šeļakovs. Treneri vēl izvērtēs, cik mērķtiecīgi būs treniņos iesaistīt kādu no U-20 izlases spēlētājiem.

Jau ziņots, ka Eiropas čempionātā, kas augusta beigās notiks Lietuvā, nespēlēs arī Kristaps Janičenoks un Andris Biedriņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!