Londonas paralimpisko spēļu diska mešanas sacensībās apvienotajā F51/F52/F53 medicīniskajā grupā ceturtdien sudraba medaļu izcīnīja trīskārtējs paralimpisko spēļu čempions, kā arī sudraba un divu bronzas medaļu ieguvējs latvietis Aigars Apinis.

Apinis savā labākajā mēģinājumā sasniedza 21 metru, kas deva 1010 punktus. Tas F52 medicīnas grupā ir jauns pasaules rekords.

Sacensības Apinis sāka ar 19,97 metru tālu metienu, bet nākamajos divos mēģinājos viņa rezultāti bija 20,73 un 19,92 metri. Tā kā latvietis bija starp astoņiem labākajiem sportistiem, viņš varēja izpildīt vēl trīs metienus.


Ceturtajā mēģinājumā Apinis disku raidīja 21 metru tālu, bet piektajā piegājienā viņa rezultāts bija tikai par diviem centimetriem sliktāks. Sacensības viņš noslēdza ar 20,17 metrus tālu metienu.

Par uzvarētāju ar jaunu pasaules rekordu kļuva Alžīrijas pārstāvis Mohameds Barahals no F51 grupas. Viņš labākajā piegājienā sasniedza 12,37 metrus, kas deva 1093 punktus. Tikmēr bronza Tunisijas pārstāvim Mohamedam Zemzemi, kurš arī bija no F51 medicīnas grupas.

Šajās sacensībās sportistu sasniegtais rezultāts tiek reizināts ar koeficentu, kas pielāgots katrai medicīnas grupai, šādi iegūstot punktus.

Līdz ar to Apiņa kontā šobrīd ir septiņas paralimpisko spēļu godalgas. Diska mešanā viņš zelta medaļu ieguvis 2004. un 2008.gadā, bet 2000.gadā Apinis tika pie bronzas. Savukārt lodes grūšanā viņš 2000.gadā izcīnīja bronzas medaļu, četrus gadus vēlāk viņš ieguva sudraba godalgu, bet šogad viņš kļuva par paralimpisko spēļu zelta medaļas ieguvēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!