Foto: F64
Uzbrucējs Mārtiņš Karsums traumas dēļ varētu nepalīdzēt Latvijas hokeja izlasei šopavasar paredzētajā pasaules čempionātā, piektdien vēstīja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Sporta studija 19:30".

Karsumam uzreiz pēc klubu sezonas noslēguma tika veikta ceļa operācija, tomēr trauma nedzīst tik ātri, kā plānots.

"Pēc pirmās operācijas jau pēc trijām nedēļām spēlēju, bet tagad ir daudz švakāk," Karsums atklāja un piebilda, ka sāpes celī viņam vēl nav pārgājušas. "Ja sāpes nepāries, tad domāju, ka nekur nebraukšu, negribas celi sabeigt vēl vairāk. Vēl gaidāma arī klubu sezona."

Kā ziņots, šajā pavasarī Latvijas izlasei ir nopietnas sastāva problēmas.

No dalības Latvijas izlasē atteikušies Jānis Sprukts un Rodrigo Laviņš, tāpat traumu dēļ nevarēs spēlēt Aleksandrs Jerofejevs, Guntis Galviņš, Oskars Bārtulis un, visticamāk, arī Edgars Lūsiņš, kurš gan izteicis cerību, ka līdz pasaules čempionātam paspēs atveseļoties.

Savukārt pārbaudes spēlēs traumu dēļ pagaidām bez Karsuma nav piedalījušies arī Aleksandrs Ņiživijs un Lauris Dārziņš, bet pirmajās pārbaudes cīņās bez Lūsiņa traumas guvuši arī Sergejs Pečura, Oskars Cibuļskis un Māris Jass, un viņu turpmākā dalība valstsvienībā šopavasar ir neskaidra.

Tāpat pagaidām vēl nav zināms par Kārļa Skrastiņa dalību pasaules čempionātā. Skrastiņš atzinis, ka būs gatavs spēlēt pasaules čempionātā, ja Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Dalasas "Stars" viņam nedēļas laikā piedāvās jaunu līgumu, jo pašreizējā vienošanās beidzas pēc šīs sezonas.

Kā ziņots, Latvijas izlase pirmo uzvaru pārbaudes spēlēs izcīnīja tikai sestajā mačā, kad ceturtdien ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā pieveica Austriju. Pirmās sešas spēles tika aizvadītas Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra ietvaros.

Latvijas izlase pēdējās pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta 25. un 26.aprīlī uzņems Norvēģiju.

Latvijas izlase no 29. aprīļa līdz 15.maijam Slovākijā paredzētajā pasaules čempionātā spēlēs vienā apakšgrupā ar pašreizējo pasaules čempionvienību Čehiju, Somiju un Dāniju, kas sagādāja vairākus pārsteigumus pagājušā gada čempionātā Vācijā, tostarp iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!