Foto: Reuters/Scanpix
Somijas izlases uzbrucējs Jarko Immonens saglabājis pasaules čempionāta (PČ) rezultatīvākā spēlētāja līderpozīcijas arī pēc piektdien Bratislavā notikušajām pusfināla cīņām, liecina rīkotāju informācija.

Immonens aizvadīja teicamu pusfināla spēli pret Krieviju, kurā guva vienus vārtus un nopelnīja punktu par piespēli, palīdzot somiem gūt uzvaru ar 3:0. Kopā astoņās spēlēs Immonens ir iemetis astoņus vārtus un izdarījis trīs rezultatīvas piespēles, sapelnot 11 punktus.

Par punktu mazāk ir zviedram Patrikam Berglundam, kurš pusfinālā pret Čehiju (5:2) guva divus vārtus, bet kopā čempionātā pretinieku vārtsargus ir pārspējis astoņas reizes un divas reizes asistējis partneriem.

Tā kā gan Immonenam, gan Berglundam ir pa astoņiem gūtiem vārtiem, tad finālspēlē svētdien pastarpināti Somijas un Zviedrijas duelim notiks arī viņu cīņa par čempionāta labākā snaipera godu.

Pa deviņiem punktiem ir trīs hokejistiem - Kanādas izlases rezultativitātes līderim Džonam Tavaresam (5+4), Čehijas izlases uzbrucējam Patrikam Eliāšam (4+5) un norvēģim Matiasam Olimbam (1+8). Astoņus punktus guvuši četri hokejisti, tostarp čehu līderi Jaromīrs Jāgrs, Tomāšs Plekaņecs (abiem 5+3) un jaunā Somijas zvaigzne Mikaēls Granlunds (2+6), kurš piektdien guva izcili skaistus vārtus pret Krieviju.

Rezultatīvākais no Latvijas hokejistiem šajā PČ - Miķelis Rēdlihs rezultatīvāko sarakstā ar septiņiem (1+6) punktiem ieņem 16. vietu, bet Mārtiņš Cipulis ar sešiem (4+2) punktiem ir 19. vietā. Cipulis dala 8. vietu labāko vārtu guvēju sarakstā.

Pēdējās divas spēles čempionātā - par 1. un 3. vietu, Slovākijas galvaspilsētā notiks svētdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!