Foto: F64
Latvijas hokeja leģenda vārtsargs Artūrs Irbe masu medijiem atzina, ka šobrīd lepojās ar sava audzēkņa Nacionālās Hokeja līga (NHL) vienības Vašingtonas "Capitals" vārtsarga Semjona Varlamova rādīto sniegumu 2010.gada pasaules hokeja čempionātā.

"Par Varlamovu varu teikt tikai tos labākos vārdus," iesāk Irbe. "Viņš ir ļoti centīgs un prasīgs pret sevi, kurš cenšas sasniegt maksimumu no minimuma. Ja spēlē ir ielaista kaut viena ripa, Varlamovs ir neapmierināts ar savu sniegumu, tikai spēle "uz nulles" ļauj vārtsargam justies apmierinātam ar savu sniegumu, ja Varlamovs nostāvēs "uz nulles" fināla spēlē, es būšu ļoti lepns par savu audzēkni."

"Atšķirība starp NHL un turnīriem Eiropā ir ļoti liela," tā bijušais Latvijas izlases vārtsargs skaidro "Capitals" uzbrucēju dueta Aleksandra Ovečkina un Aleksanda Sjomina zemo rezultativitāti šajā čempionātā. "Dažreiz trenerim ir grūti nokomplektēt sastāvu tā, lai komandā viss strādātu perfekti. Vašingtonā šie hokejisti ir līderi, bet valstsvienībā spēlētājiem ir jāspēlē komandas labā, tātad, viņi ir vieni no divpadsmit uzbrucējiem. Šie hokejisti var negūt vārtus, bet viņu klātbūtne komandā ir ļoti svarīga, tā palīdz psiholoģiski gan hokejistiem, gan komandai kopumā."

Par pasaules čempionātu kopumā Irbe izteicās, ka ir priecīgs par turnīra atklājumiem, piemēram, Šveices, Norvēģijas, Dānijas izlasēm, tāpat arī par Vācijas negaidīto sasniegumu - iekļūšanu pusfinālā, kas ļāva viņiem sacensties par medaļām 2010.gada pasaules čempionātā.

"Šāds turnīra scenārijs nāk par labu hokeja attīstībai šajās valstīs, jo tagad vairāk jauniešu vēlēsies nodarboties ar hokeju," piebilst Irbe., pie reizes uzsverot, ka vislielākais ieguvums būs Vācijas hokejistiem, jo tā ir valsts, kurā sporta veids numur viens ir futbols.

Tāpt vārtsargs pastāstīja, ka šobrīd hokejā nav izteiktu favorītu, jo jebkura komanda var uzvarēt jebkuru, kas padara šo spēli pievilcīgāku līdzjutējiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!