Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas vīriešu valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis noliedz iespēju, ka diskvalificētie Armands Šķēle un Kristaps Valters šogad varētu piedalīties Eiropas čempionāta finālturnīrā, kā tas izskanēja vairākos masu medijos.

"LTV7 Sporta studijas tiešraides laikā atzinīgi novērtēju Armanda Šķēles un Kristapa Valtera šosezon savos klubos parādīto sniegumu. Taču tas nekādi nenozīmē, ka Basketbola savienības valdē izvirzīšu jautājumu par 2009.gadā piespriestās diskvalifikācijas atcelšanu," uzsver Ainars Bagatskis.

Aģentūra BNS, atsaucoties uz LTV7 raidījumu, secinājusi, ka valstsvienības galvenais treneris pieļāvis Šķēles un Valtera atgriešanos valstsvienībā.

Pats Ainars Bagatskis norāda, ka viņa vārdi traktēti, atraujot tos no konteksta un šāda versija neatbilst patiesībai. "Jau janvārī preses konferencē pateicu, ka diskvalifikāciju atcelšana netiek apspriesta. Man tā ir aksioma, tāpēc šoreiz šādus vārdus neatkārtoju. Bet patiesībā tie joprojām ir spēkā."

Uz diviem gadiem diskvalificētajam Armandam Šķēlem soda termiņš beidzas 2011.gada septembra beigās, uz trim gadiem diskvalificētajam Kristapam Valteram – 2012.gada septembra beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!