Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas basketbola valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis pēc otrā zaudējuma Krievijas izlasei pārbaudes spēlēs atzina, ka sestdien zaudējums nav milzu traģēdija, jo lielāko spēles daļu komanda aizvadīja labi, bet tagad izšķirties par tagad izšķirties par kandidātu saraksta saīsināšanu viņam ir grūti. Tāpēc lēmums atlikts līdz pirmdienai, vēsta "Basket.lv".

"Iznāca divas dažādas spēles viena mača ietvaros. Pirmais puslaiks varēja būt vēl labāks, ja nebūtu 15 kļūdu, ja pretinieki nemestu tik precīzi... Arī mēs turējāmies uz metienu precizitāti. Spēle ir abpusējs spiediens, līdz viena komanda salūst. Šodien ar mums tas notika trešajā ceturtdaļā. Kļūdu it kā bija mazāk, taču uzbrukumā pietrūka agresivitātes, bet aizsardzībā - pacietības. Visā puslaikā pie groziem izcīnījām tikai deviņas bumbas. Pretinieki bija labāki. Ceturtā ceturtdaļa jau kļuva tikai par formalitāti," atzinis Bagatskis.
"Mums daudzi puiši savos klubos nav spēlējuši visaugstākā līmeņa basketbolu, tāpēc gadās, ka pietrūkst pacietības un tiek pieņemti neloģiski lēmumi, pieļautas šķietami neizskaidrojamas kļūdas," klāstījis treneris.

Viņš atzinis, ka zaudēt nav patīkami, tomēr tā nav traģēdija, jo lielākajā spēles daļā komanda nespēlēja slikti, turklāt pret stipru komandu. "Par laimi, jauni spēlētāji parasti ilgi nepārdzīvo neveiksmes. Jākoncentrējas nākotnei, nevis pagātnei," sacījis treneris.

Bagatskis klāstījis, ka pats smagākais treniņu posms palicis aiz muguras, taču tas nenozīmē, ka komanda trenēsies mazāk.

"Darba kārtībā ir kandidātu saraksta saīsināšana. Zināju, ka nebūs viegli to izdarīt, bet nedomāju, ka tas būs tik grūti. Kopā ar saviem kolēģiem lēmumu atlikām līdz pirmdienai - lai norimst emocijas," paudis treneris.

Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase ceturtajā pārbaudes spēlē pirms Eiropas čempionāta finālturnīra sestdien savā laukumā ar 59:84 (14:21, 19:20, 10:18, 16:25) zaudēja Krievijas izlasei, aizvadītajos pārbaudes mačos ciešot ceturto neveiksmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!