Foto: F64
Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis pēc sestā zaudējuma pārbaudes spēlēs uzsvēra, ka šoreiz snieguma kvalitāte bijusi augstāka, tomēr sniegumam jākļūst vēl kvalitatīvākam.

Jau ziņots, ka Latvijas basketbolisti pirmdien "Arēnā Rīga" ar 77:81 zaudēja Gruzijai, kuras labā 42 punktus guva Zaza Pačulija.

"Neiznāca laika mērķtiecīgi sagatavoties šai spēlei. Tomēr zināju, ka Gruzijas izlasei uzbrukumā viss akcents būs uz bumbas iespēlēšanu Pačulijam. Uzdevums bija neļaut iespēlēties pārējiem, nedot iespējas brīviem metieniem," teica Bagatskis. "Diemžēl, bija situācijas kurās mūsu spēlētāji bez vajadzības devās palīgā partneriem un gruzīni tika pie savām iespējām. Turklāt vēl Pačulija šodien trāpīja visos veidos, kas iepriekšējās pārbaudes spēlēs viņam nebija izdevies."

"Kopumā spēles kvalitāte mums bija augstāka, nekā iepriekšējos mačos. No sākuma centāmies spēlēt ātri un tas daļēji izdevās. Jā, trīspunktnieku pirmajā puslaikā bija par daudz (22), taču gruzīnu pašķidrā aizsardzība mūs provocēja mest. Precizitāte gan varēja būt labāka. Ja būtu iekrituši vairāk par pieciem trīspunktniekiem, aina varēja būt savādāka. Galu galā tāds nu reiz ir mūsu spēles stils. Jābūt tikai kvalitatīvākam izpildījumam," uzskata Bagatskis.

Valstsvienīubas treneris norādīja, ka basketbolisti pēc pārtraukuma nav turpinājuši savu spēles stilu, bet "pozicionālā basketbolā mums nav daudz argumentu".

"Sāpīgi skatīties uz mūsu garo spēlētāju statistiku - gūtajiem punktiem un izcīnītajām bumbām. Diemžēl, abiem Jāņiem [Blūmam un Strēlniekam] nebija daudz iespēju iespēlēt bumbu, jo centri nepietiekami aktīvi atbrīvojās no sedzējiem," spiests konstatēt bija Bagatskis. "Pēdējās 20 sekundēs uzdevums bija agresīvi pamēģināt atņemt bumbu gruzīnu saspēles vadītājiem un, ja tas neizdotos, uzsists sodu pret vienalga kuru pretinieku spēlētāju, izņemot Pačuliju. Diemžēl pārkāpums tika izdarīts pret viņu."

"Iespējas uzvarēt bija un tagad būs jādara viss iespējamais, lai tādas būtu arī nākamajā spēlē. Centīsimies izlabot šodien pieļautās kļūdas," piebilda treneris.

Latvijas izlase ar Gruziju vēlreiz tiksies 24.augustā Ventspilī, bet 27.augustā Jelgavā pēdējā pārbaudes spēlē pirms Eiropas čempionāta finālturnīra tiksies ar Lielbritāniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!