Foto: AFP/Scanpix
Baltkrievijas hokeja izlase piektdien pārbaudes spēlē pēcspēles metienos ar 3:2 (0:0, 1:0, 1:2, 0:0, 1:0) pieveica Čehijas valstsvienību, kas ir Latvijas pretiniece 2011.gada pasaules čempionātā.

Kā vēsta Baltkrievijas Hokeja federācijas mājaslapa internetā, baltkrieviem tā ir pirmā uzvara pār Čehiju oficiālās spēlēs.

Otrā perioda 27.minūtē Aleksejs Jefimenko guva baltkrieviem pirmos vārtus, bet trešā perioda devītajā minūtē Sergejs Demagins panāca jau 2:0. Pasaules čempioni čehi tomēr spēja paglābties no zaudējuma pamatlaikā – sešarpus minūtes pirms spēles beigām Petrs Pruha realizēja skaitlisko vairākumu, bet 12 sekundes pirms pamatlaikā beigām Romāns Červenka izlīdzināja rezultātu.

Pagarinājumā komandas vārtus neguva, bet pēcspēles metienos baltkrievi uzvarēja ar 2:1. Uzvaru nesošo "bullīti" Baltkrievijai realizēja Andrejs Stepanovs.

Vēl vienā pārbaudes spēlē piektdien Slovākijas hokeja izlase, kurā spēlē Latvijas hokeja līdzjutējiem labi zināmie Tomašs Surovijs, Marsels Hosa un Jurajs Mikušs, ar 4:0 (3:0, 1:0, 0:0) pieveica Austrijas izlasi. Slovākiem divus vārtus guva Stefans Ružička, bet pa vieniem Tomašs Zaborskis un Milans Bartovičs.

Ar Austrijas izlasi nākamajā nedēļā divas pārbaudes spēles aizvadīs arī Latvija.

Pie uzvaras "Euro Hockey Challenge" turnīra spēlē tika arī Zviedrijas izlase, kas ar 2:0 (1:0, 1:0, 0:0) pieveica Vāciju. Zviedriem vārtus guva Martins Tornbergs un Jakobs Silfvbergers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!