Foto: F64
Latvijas sieviešu basketbola izlases kapteine pēc zaudējuma Eiropas čempionāta otrā posma pēdējā spēlē uzsvēra, ka komanda nav zaudējusi pārliecību un tā ir, tikai "varbūt dziļāk, nekā tai vajadzētu būt", informē Latvijas Basketbola savienība.

Atgādinām, ka Latvijas basketbolistes svētdien F grupas pēdējā spēlē ar 70:74 zaudēja Melnkalnei, kas joprojām ir vienīgā komanda turnīrā, kas nav piedzīvojusi zaudējuma rūgtumu. Tādējādi Latvija F grupā palika otrā un trešdien ceturtdaļfinālā tiksies ar E grupas trešo spēcīgāko komandu.

"Protams, gribējās uzvarēt, lai arī spēle izšķīra tikai vietu sadalījumu. Manuprāt, iesākām tik labi, bet atkal aizgājām lejā. Nevarējām apturēt Dubļeviču, pašas neiemetām... Bet prieks, ka beigās kārtīgi "sakapājām" un gandrīz panācām pretinieces," uzreiz pēc zaudējuma teica Baško. "Nevienam jau nepatīk zaudēt, varbūt kāda pārdzīvo mazāk, cita vairāk.. Negāja metieni. Mēs ļoti agresīvi sākām, taču pazaudējām agresivitāti, pazuda ātrie uzbrukumi, nevarējām bumbu iespēlēt iekšā. Ķēdē viens posms bija pārtrūcis."

Pirms ceturtdaļfināla Baško nevēlējās prognozēt iespējamās pretiniece, un arī pašai basketbolistei neesot favorītes, tāpēc pretiniekam nav nozīmes.

"Tā pārliecība jau iekšā ir . Kad skatāmies video, pašas brīnāmies - mēs protam tā spēlēt?! Pārliecība ir, tikai varbūt dziļāk, nekā tai vajadzētu būt. Kaut gan - tieši uz nākamajiem mačiem tā būs vajadzīga un tad jau arī būs," uzskata Baško.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!