Foto: F64
Biatloniste Tūre Bergere ceturtdien atnesa Norvēģijai 100.zeltu Ziemas olimpisko spēlu vēsturē, uzvarot XXI Ziemas olimpiskajās spēlēs Vankūverā 15 kilometru individuālajā distancē. Labāko no Latvijas biatlonistēm Madaru Līdumu atkal pievīla šaušana un viņai tikai 67.vieta.

Foto galerija

Bergere, pieļaujot vienu kļūdu šaušanā, distanci veica 40:52,8 minūtēs.

Otrajā vietā negaidīti ierindojās Kazahstānas sportiste Jeļena Krustaļeva, kura 15 kilometrus veica 41.13,5 minūtēs. Šaušanā Kazahstānas pārstāve kļūdas nepieļāva, bet ar to nepietika, lai apsteigtu Bergeri. Trešajā vietā arī pārsteidzoši ierindojās Baltkrievijas biatloniste Darja Domračeva (viena kļūda šaušanā), kura no līderes atpalika par 28,2 sekundēm.

Baltkrievijai un Kazahstānai tās ir pirmās medaļas Vankūverā.

Līduma saušanā pieļāva sešas kļūdas, kas arī liedza pacīnīties par augstākām vietām. No Bergeres Līduma atpalika par 6:37,4 minūtēm.

Gerda Krūmiņa ierindojās 69.vietā, Līga Glāzere finišu sasniedza 78.vietā, bet Žanna Juškāne ierindojās 84.vietā no 86 sportistēm, kuras finišēja.  Krūmiņa no līderes atpalika par 7:07,3 minūtes (četras kļūdas šaušanā), Glāzere - 9:27,5 minūtes (piecas kļūdas šaušanā), bet Juškāne - 12:43,6 minūtes (septiņas kļūdas šautuvē).

Līdz ar to nevienai Latvijas biatlonistei neizdevās kvalificēties 12,5 kilometru masu starta sacensībām, kurās startēs 30 pasaules labākās biatlonistes. Latvijas biatlonistēm palikušas tikai vienas sacensības - 4x6 kilometru stafete.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!