Foto: F64
Krievijas hokeja izlases spēlētāji pasaules čempionāta mačā bija pelnījuši uzvarēt Slovākijas valstsvienību, uzskata krievu galvenais treneris Vjačeslavs Bikovs.

Kā ziņots, otrdien aizvadītajā A apakšgrupas pēdējās, trešās kārtas spēlē otrdien Krievijas izlase ar 4:3 pieveica turnīra saimnieci Slovākiju.

Uzvaru Krievijai šai mačā nodrošināja Aleksejs Morozovs ar precīzu metienu 44.minūtē.

"Spēle bija ļoti saspringta. Skaidrs, ka punkti nākamajam posmam bija nepieciešami abām komandām - gan mums, gan slovākiem," pēcspēles preses konferencē izteicās Bikovs. "Tādēļ visus spēkus mačam atdeva gan mājinieki, gan mēs. Tomēr kopumā puiši nospēlēja labi un bija pelnījuši šo uzvaru."

"Vienīgais, kas nepatika bija skaitliskā vairākuma izspēle. Pie tā vēl ir jāpiestrādā," piebilta Krievijas izlases galvenais treneris.

"[Pamatvārtsarga Jevgēņija] Nabokovu nomaiņa bija mans lēmums," par Konstantīna Baruļina iesaistīšanu spēlē 33.minūtē pie rezultāta 2:3 izteicās Bikovs. "Tomēr nevar teikt, ka vārtsargu maiņa bija noteicošais faktors uzvaras gūšanai."

"Jāsaka, ka šai spēlei tik tiešām bija liela nozīme un mačs bija saspringts. Protams, ka zaudējums neapmierina, bet tā bija mūsu labākā spēle turnīrā," teica Slovākijas izlases galvenais treneris Glens Henlons. "Mēs piekāpāmies vienai no čempionāta spēcīgākajām komandām ar vienu vārtu pārsvaru, bet visumā spēles kvalitāte apmierināja un ceram tādu saglabāt arī nākamajam posmam."

A grupas noslēguma kopvērtējumā pirmo vietu ar astoņiem punktiem trīs spēlēs izcīnīja Vācija, tai ar sešiem punktiem sekoja Krievijas izlase, bet Slovākija ar trīs punktiem ieņēma trešo vietu. Savukārt Slovēnija ar vienu punktu ierindojās ceturtajā pozīcijā un turpinās cīņu par palikšanu augstākajā divīzijā.

TV3 Play
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!