Foto: Reuters/Scanpix
Krievijas hokeja izlases galvenais treneris Vjačeslavs Bikovs pirms pasaules čempionāta ceturtdaļfināla spēles ar Kanādu izteicies, ka zinot, kā viņus uzvarēt.

"Mēs esam lieliski viņus izstudējuši, ļoti daudz ko zinām par mūsu nākamajiem pretiniekiem," intervijā "Sport Ekspress" teica Bikovs. "Gatavojamies šai spēlei ierastajā režīmā."

Jautāts, ar kādiem līdzekļiem var uzvarēt Kanādu, Bikovs atteica: "Prasiet [Kanādas izlases trenerim] Hičkokam. Es to zinu."

Krievijas izlases treneris norādīja, ka pretinieku izlasē ir daudz jaunu spēlētāju, bet Vankūveras atmiņas viņu nemokot.

"Priecājos par kanādiešiem. Ja mums būtu tādi pat jaunieši, iespējams, arī viņi tagad spēlētu pasaules čempionātā," teica Bikovs. "Viņi ir patiešām talantīgi, savu klubu līderi. Kanādas komanda ir ļoti kustīga, dzīva, ātra, uzbrūkoša, ar interesantām maiņām. Taču arī vājās vietas viņiem ir."

Bikovs tomēr neizslēdza iespēju, ka Krievijas izlase varētu zaudēt gaidāmajā mačā, komentējot to filosofiskā garā: "Tāda ir dzīve – kritieni, kļūdas, kustība tālāk. Pat izrādēs, kurās lomas iemācās no galvas, cilvēki pamanās kļūdīties. Bet šis ir sports. Tur tavu likteni nosaka pāris centimetru, uz kuru pusi aizlidos ripa, atsitoties pret vārtu stabiņu. Aizlidos uz vienu pusi – visi ir varoņi. Aizlidos uz otru – un rīt šeit manā vietā stāvēs kāds ārzemju speciālists, bet es būšu nonācis aizmirstībā."

Pasaules čempionāta pusfinālā jau iekļuvusi Čehijas izlase, kas trešdien ar 4:0 pārspēja ASV valstsvienību. Viņu pretiniekus noteica otra trešdienas spēle, kurā tiekas Zviedrijas un Vācijas izlases.

Jau ziņojām, ka Krievijas izlases spēli pret kanādiešiem varētu apmeklēt arī Krievijas premjers Vladimirs Putins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!