Foto: DELFI.lt
Latvijas basketbola izlases kapteinis Jānis Blūms pēc saspringtā cīņā piedzīvotā zaudējuma Eiropas čempionāta ievadā atzina, ka komanda ir nospēlējusi fantastiski un nav par ko kaunēties.

Jau ziņots, ka Latvijas basketbola izlase trešdien Šauļos "Eurobasket 2011" pirmajā spēlē ar 78:89 zaudēja Francijai, lai gan vēl neilgi pirms mača beigām Latvija zaudēja ar 70:72.


"Līdz 36.minūtei spēlējām lieliski. Parādījām, ka 36 minūtes varam spēlēt labi un nav par ko kaunēties. Beigās viņiem iekrita divi trīspunktieki, Tonijs Pārkers paņēma uz sevi...," teica Blūms. "Bet nav par ko kaunēties, viņi ir Eiropas čempionāta TOP5 komanda, daudzi spēlē NBA, ar NBA čempionu priekšgalā, tāpēc jābūt lepniem."

Latvijas izlases kapteinis atzina, mača beigās nedaudz pietrūcis meistarības un psiholoģiskās noturības. "Varbūt nedaudz psiholoģiski salūzām pēc tiem trijniekiem, beigās viņi labi mūs "pieķēra" aizsardzībā... Bet bija laba mācība, skola mūsu jaunajiem."

"Spēle deva pārliecību, ka varam spēlēt. Jā, beigās bija tie "-10" punkti, bet tas neparāda īsto bildi. Beigas varēja būt interesantas," piebilda Blūms.

Runājot par savu un Pārkera sāncensību laukumā Blūms atklāja, ka viņu starpā cīņa bijusi jau ilgi, jo abi ir viena gadagājuma un spēlējuši viens pret otru jauniešu izlasēs.

Tikmēr NBA zvaizgen Pārkers pēc spēles īpaši izcēla Blūma sniegumu. "Laba spēle, īpaši Latvija ļoti labi nospēlēja, bet Blūms šodien nebija apturams."

"Pirmā spēle vienmēr svarīga. Otrajā puslaikā izdevās labi nospēlēt aizsardzībā, kas palīdzēja uzvarēt," piebilda Pārkers. Francijas līderis gan atzina, ka, ņemot vērā spēles svarīgumu, laukumā bijis praktiski visu maču, taču turpinājumā "nespēlēšu 38 minūtes katrā spēlē, jo tas būtu neprāts".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!