Foto: F64
Latvijas hokeja izlase nokļuvusi tuvu aizas malai, bet vēl elpo, uzskata valstsvienības uzbrucējs Roberts Bukarts.

Kā ziņots, pasaules čempionāta pirmajā gandarījuma turnīra par palikšanu pasaules čempionāta augstākajā divīzijā spēlē Latvija ceturtdien ar rezultātu 2:5 (0:0, 0:3, 2:2) piekāpās Slovēnijas valstsvienībai, nokļūstot soļa attālumā no A divīzijas atstāšanas.


"Grūti spriest, kas šodien notika ar komandu, - varbūt sagurums. Es domāju, ka tā ir kaut kāda neveiksme, bet mums vēl ir tā pēdējā iespēja," uzsvēra Bukarts. "Laikam kaut kas tur augšā zvaigznēs ne tā ir sagriezies. Līdz aizai esam tuvu, bet vēl elpojam."

"Neko darīt, rīt brīvdiena, jāatpūšas, un tad divas smagas spēles. Jāatdod viss [spēks], kas ir. Katram ir jāatbild par savu sniegumu, un nevajag skatīties vienam uz otru. Ja katrs uzlabos savu sniegumu, viss būs kārtībā," optimistisks bija hokejists. "Atlikušās spēles būs ne mazāk sarežģītas par šīsdienas maču. Tam visam ir jāiet cauri ar sviedriem un zilumiem, kā saka, "kaut asinis pa degunu" - jāvinnē."

Nākamajos G grupas mačos Latvijas izlase sestdien tiksies ar Baltkrieviju, bet svētdien pretiniekos būs Austrijas valstsvienība. Šo komandu savstarpējā mačā Baltkrievija izcīnīja uzvaru ar rezultātu 7:2.

Divas vājākās gandarījuma turnīra komandas nākamajā sezonā izkritīs uz pasaules čempionāta pirmo divīziju. Tās augstākajā divīzijā nomainīs Kazahstānas un Itālijas valstsvienības.

TV3 Play
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!