Foto: AFP/Scanpix
Bez zaudētiem punktiem pasaules čempionātā turpina cīnīties pašreizējie pasaules čempioni Čehijas hokejisti, kuri svētdien E grupas spēlē ar 3:2 (2:0, 0:1, 1:1) pieveica Krievijas valstsvienību.

Abas komandas tikās pasaules čempionāta finālā, un, līdzīgi kā pērn, atkal uzvarēja Čehijas hokejisti.

Pirmajā periodā Jakubs Vorāčeks un Jaromīrs Jāgrs panāca čehiem divu vārtu pārsvaru. Otrās trešdaļas vidū Krievijai vairākumu realizēja Aleksejs Tereščenko, bet trešā perioda Tomāšs Plekanecs realizēja "bullīti", kurš tika piešķirts par Iļjas Ņikuļina izmesto nūju, traucējot izgājienu viens pret vienu. Piecas minūtes pirms pamatlaika beigām Daniss Zaripovs vēlreiz palīdzēja Krievijai samazināt čehu pārsvaru līdz minimumam, pēdējā minūtē Krievijas izlase nomainīja arī vārtsargu pret sesto spēlētāju, taču tas rezultātu nedeva.

Abas komandas pirms šīs spēles jau bija nodrošinājušas vietu ceturtdaļfinālā, bet čehiem uzvara deva arī pirmo vietu E grupā. Tikmēr Krievijai pēdējā spēlē pamatlaikā ir jāuzvar Somija, lai E grupā nepaliktu ceturtā un ceturtdaļfinālā netiktos ar Kanādu.

Turpinot iepriekšējos gados iesākto tradīciju, portāls "Delfi" pēc katra mača piedāvā līdzjutējiem izvēlēties savus spēles labākos spēlētājus.

$t1='krievija'; $t2='cehija'; include "$includes_dir/projects/hockey2011/delfistar/bestplayer5.inc"; ?>

TV3 Play

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!