Foto: Reuters/Scanpix
Čehijas hokeja izlases uzvaru pār ASV valtsvienību pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā trešdien Prāgā svinēja vairāki tūkstoši hokeja līdzjutēju, kuri vecpilsētas centrālajā laukumā bija ieradušies atbalstīt savus favorītus.

Vecpilsētas laukumā pulcējās lielākoties gados jauni līdzjutēji, tērpušies Čehijas izlases kreklos, ar karogiem un šallēm valstsvienības krāsās. Fani pasaules čempionāta ceturtdaļfināla spēles gaitai varēja sekot uz lieliem televīzijas ekrāniem. Čehijas izlases uzvarai ar 4:0 uzgavilēja arī slovāki, kuru valstsvienība PČ neiekļuva izslēgšanas kārtā.

Īpašu sajūsmu faniem izrasīja Čehijas vārtsarga Ondreja Paveleca brīnumstiķi, nosargājot savus vārtus neskartus, kā arī Jaromīra Jāgra trīs gūtie vārti. Pūlis vairākkārt skandēja Jāgra un Paveleca vārdus.

Līdzjutējus uzraudzīja policija un ātrā palīdzība, taču mediķiem nebija vairāk darba, kā tikai dažu sīku savainojumu dziedēšana. Spēles noslēgumā fani drīz vien izklīda un laukumā palika tikai atsevišķas fanu grupiņas.

Jau ziņojām, ka Čehijas izlase trešdien ar 4:0 (1:0, 1:0, 2:0) uzvarēja ASV valstsvienību, iekļūstot šāgada pasaules čempionāta pusfinālā, turklāt trīs vārtus čehu labā guva Jaromīrs Jāgrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!