Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Uzvaras Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra piektās kārtas spēlēs piektdien izcīnīja Čehijas un Dānijas izlases, kas būs Latvijas pretinieces gaidāmajā pasaules čempionātā.

Čehija savā laukumā ar 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) uzvarēja Šveici. Šajā mačā vienīgos vārtus 53.minūtē guva Jirži Novotnijs.

Savukārt Dānija ar 4:3 (0:1, 1:0, 2:2, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā izbraukumā pieveica Baltkrieviju. Pēc neizšķirti noslēgta pamatlaika un pagarinājuma, pēcspēles metienu sērijā abas komandas aizvadīja sešas sērijas un ar 3:2 uzvaru tomēr izcīnīja Dānijas izlase, kuras labā izšķirošo "bullīti" realizēja Mortens Madsens.

Tikmēr pirmo zaudējumu pārbaudes spēlēs piektdien piedzīvoja ceturtā Latvijas, Dānijas un Čehijas pretiniece pasaules čempionātā Somija, kas ar ar 2:4 (0:3, 1:1, 1:0) izbraukumā piekāpās Vācijai. Otrās trešdaļas sākumā Vācijas izlase izvirzījās vadībā ar 4:0, izcīnot drošu uzvaru.

Kā ziņots, dienu iepriekš Somija pārspēja Vāciju ar 4:2.

EHC turnīra kopvērtējumā pēc piektdienas spēlēm pa 15 punktiem ir Zviedrijai un Somijai. Zviedrija aizvadītajā spēlē ar 1:5 (0:2, 1:3, 0:0) piekāpās Slovākijai, kas arī bija tās pirmais zaudējums pārbaudes cīņās.

Savukārt trešajā vietā ar 13 punktiem piecās spēlēs ir Čehija, bet pa deviņiem punktiem ir Vācijas, Slovākijas un Šveices kontā.

Tikmēr Latvijas izlase ar trijiem punktiem sešās spēlēs ieņem tabulas priekšpēdējo, 11.vietu. Tikpat punktu ir arī 12.vietā esošajai Austrijai, kurai ir sliktāka gūto un zaudēto vārtu attiecība, kā arī devītajā un desmitajā vietā esošajai Norvēģijai un Krievijai. Tiesa, norvēģi un krievi ir aizvadījuši katrs pa četriem mačiem. Pēdējās cīņās tieši šīs abas komandas divreiz tiksies savā starpā.

Jau vēstīts, ka EHC turnīrs iekļauts paplašinātajā Eirotūres sistēmā, kuras izmaiņas tika apstiprinātas pagājušā gada maijā pēc pasaules čempionāta Vācijā.

EHC turnīrā piedalās 12 Eiropas komandas pēc Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) 2010.gada ranga. Komandai, kurai būs vismazāk punktu šajos mačos, aiznākamgad būs liegts piedalīties EHC spēlēs.

Jau ir zināms, ka nākamajā gadā, gatavojoties pasaules čempionātam, EHC turnīrā Latvijas valstsvienība aizvadīs spēles ar Čehijas, Šveices un Krievijas izlasēm.

Latvijas izlase pēdējās pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta 25. un 26.aprīlī uzņems Norvēģiju.

Pasaules čempionāts no 29. aprīļa līdz 15.maijam notiks Slovākijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!