Krievijas valstsvienības vārtsarga Semjons Varlamova pārliecinošais sniegums 2010.gada pasaules čempionātā ir patīkams atklājums visiem hokeja speciālistiem, jo pirms čempionāta sākuma vārtsarga jautājums bija viens no aktuālākajiem Krievijas izlasē.

Varlamovs 2010.gada pasaules čempionātā pirmo reizi vārtos stājās pirmā posma spēlē pret Baltkrieviju, un kopš tā laika viņš ir izlases pirmais numurs šajā čempionātā.

"Pusfināla spēlē pret Vāciju vārtos stāsies Varlamovs," medijiem atklāja Krievijas izlases galvenā trenera Vjačeslava Bikova palīgs Igors Zaharkins. "Kamēr Varlamovs rādīs pārliecinošu spēli, viņš būs mūsu pamatvārtsargs."

"Es nejūtu nekādu spiedienu," atzīst pats vārtsargs. "Esmu ieradies šeit, lai palīdzētu savai izlasei, parādīt savu labāko sniegumu un īzcīnīt uzvaru čempionātā."

Neskatoties uz to, ka Krievijas valstsvienības rindās spēlē tādas zvaigznes kā Aleksandrs Ovečkins, Sergejs Fjodorovs, Jevgenijs Malkins un citi, vislielākā uzmanība tiks pievērsta tieši 22 gadus jaunajam vārtsargam, jo no viņa snieguma vārtos ir atkarīgs rezultāts gaidāmajā pusfināla spēlē pret Vāciju.

Par Varlamova rādīto sniegumu ir priecīgs vārtsargu treneris Jussi Parkila, kurš trenēja vārtsargu Jaroslavļas "Lokomotiv" vienībā. Tieši "Lokomotiv" bija pēdējā komanda Krievijā, kuru pārstāvēja Varlamovs pirms līguma parakstīšanas ar Nacionālās Hokeja līgas (NHL) vienību Vašingtonas "Capitals", kurā vārtsarga trenera pienākumus šobrīd pilda Latvijas hokeja leģenda Artūrs Irbe.

"Divus gadus atpakaļ Varlamovs atbrauca pie manis uz Tamperi, lai trenētos pie manis, bet tagad mēs sazināmies pēc katras spēles un analizējam to." atklāj Parkila.

"Viņš ir izcils talants," turpina treneris. "Varlamovs ātri mācās, vēlas strādāt un progresēt dienu no dienas, tāpēc es cenšos darīt visu, kas ir manos spēkos, lai palīdzētu viņam sasniegt augstākās virsotnes."

"Viņš ir ļoti ātrs. Pavērojiet cik ātri viņš pārvietojas vārtos, reaģē uz metieniem un tver ripas, kas atlec no viņa," Varlamova plusus komentē Parkila. "Manuprāt, Varlamovs ir šī turnīra labākais vārtsargs."

Iepriekšējos divus titulus Krievijas izlase izcīnīja ar diviem dažādiem vārtsargiem - 2008.gadā izlases pirmais numurs bija Jevgenijs Nabokovs, kurš šobrīd cīnās par Stenlija Kausu Sanhosē "Sharks" rindās, bet 2009.gadā valstvienības vārtus sargāja Fīniksas "Coyotes" vārtsargs Iļja Brizgalovs, kurš šajā čempionātā nepiedalās.

2010.gada pasaules čempionāta hokeja pusfināla spēle starp Krievijas un Vācijas izlasēm norisināsies sestdien, plkst.19 pēc Latvijas laika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!